Новини
20ВЕР
Віктор Скрипник – найкращий тренер 8-го туру VBET Ліги

Українська Прем’єр-Ліга разом із Всеукраїнським об'єднанням тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української VBET Ліги 2021/22

Виліт із Ліги Європи та невдалий старт у Лізі конференцій викликав шквал критики проти «Зорі». Луганський клуб вплинув на єврокубковий рейтинг всієї країни своїми невдачами. Тому для луганської команди було важливо переконливо зіграти на внутрішній арені, щоб підбадьорити колектив і його прихильників.
Тож наш сьогоднішній лауреат у VBET Лізі – головний тренер луганської «Зорі» Віктор Скрипник. Його підопічні завдали поразки одеському «Чорноморцю» (3:0 на своєму полі), реабілітувавшись за програш у єврокубках.
1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
Безперечно, ми враховуємо, що «Чорноморець» ‒ новачок дивізіону, який уже чотири роки не може виграти в луганців. Але при цьому психологічна та мотиваційна складова для самої «Зорі» превалювала – треба було обов’язково повернути команді впевненість у своїх силах, отже – не просто виграти, а виграти переконливо.  
2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
Через дискваліфікацію тур пропускав найбільш досвідчений захисник Вернидуб. З різних причин у заявку не потрапили воротар Шевченко, захисник Жуніньо Рейс і нападник Шахаб. Що стосується гостей, то поза грою залишається півзахисник Смирний, а також захисники Долгов і Мартиненко.
3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Відчувається, що тренерський штаб намагався розподілити сили на всі три матчі короткого відрізку – на «Рух» (1:1), «Буде/Глімт» (1:3) та «Чорноморець» (3:0). В основному, зміни стосувалися захисту, де під ротацією опинявся лівий фланг захисту (грали то Жуніньо, то Снурніцин, то Хомченовський), а також позиція одного з форвардів – замість Аллах’яра ‒ Гладкий.
4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
«Зоря» системно використовує вінтажну схему 4-4-2 в її реалізації 4-1-3-2. При цьому значного оновлення зазнає від туру до туру група атаки, де тренерський штаб старається зберігати свіжість і здорову конкуренцію через ротацію. Варто зазначити, що в останніх турах добре проявив себе Громов.
5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
Цей місяць приніс весь спектр емоцій вболівальникам – перемоги над «Чорноморцем» і «Ворсклою» вдома, стратегічно важлива виїзна нічия з «Рухом», а також гірка поразка в Норвегії від «Буде/Глімта». І якщо на міжнародному рівні «Зоря» винятково розчаровує в новому сезоні, то на внутрішній арені, як показують результати, залишається конкурентною силою. Це, звичайно, не найкращі слова для розуміння рівня та боєздатності вітчизняного футболу на європейському рівні, проте вони відображають реальність, зважаючи на те, що «Зоря» знаходиться за два очка від третього місця.
Лауреат 8-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» VBET Ліги:
Віктор Скрипник («Зоря» Луганськ)
Середній бал – 4,6