Новини
01ГРУ
Українська Прем’єр-Ліга домовилася про фінансову допомогу від Асоціації Європейських Ліг

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий звернувся до Генеральної Асамблеї в Порту із відеозверненням, в якому висловив щиру вдячність за підтримку

В португальському місті Порту на Генеральній Асамблеї Асоціації Європейських Професіональних Футбольних Ліг, членом якої з 2009 року є Українська Прем’єр-Ліга, було погоджено важливе для українського футболу рішення — виділення фінансової допомоги для УПЛ.

Про підтримку українського професіонального футболу вперше заговорили на Генеральній Асамблеї ЄЛ у квітні 2022 року, коли Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий у своїй промові у відеоформаті детально окреслив поточний стан речей, в якому опинилися вітчизняні футбольні клуби під час військової агресії з боку рф.

Протягом багатьох місяців УПЛ та ЄЛ вели регулярний і продуктивний діалог, а результатом комунікації стали 2,3 млн євро допомоги, які згодом отримає Українська Прем’єр-Ліга та клуби Ліги.

«Цей фінансовий внесок від Європейських ліг має допомогти УПЛ при завершенні поточного внутрішнього чемпіонату і подарувати українському народу надію у нинішні часи», — так прокоментували своє рішення в ЄЛ.

В свою чергу, Євген Дикий звернувся до Генеральної Асамблеї в Порту із відеозверненням, в якому висловив щиру вдячність за підтримку та допомогу.

«Як Вам відомо, Українській Прем’єр-Лізі у повній та злагодженій співпраці з Українським Урядом, Українською Асоціацією Футболу та Профспілкою футболістів вдалося зробити те, що в нинішніх умовах вважалося неможливим — розпочати національний чемпіонат. Звісно, цей сезон несе багато викликів, з якими ми ніколи не повинні були зіткнутися, проте зараз увесь світ може переконатися, що завдяки міцній єдності, залученості, відданості та вірі — все можливо.

За останні 9 місяців стало зрозуміло, як ніколи раніше, наскільки єдиною є наша футбольна родина. Велика подяка всій команді Європейських Ліг за всебічну підтримку УПЛ, за нескінченні години консультацій і постійні спроби знайти спосіб зберегти український футбол. Завдяки цій підтримці ми зможемо завершити найбезпрецедентніший футбольний сезон, який тільки можна було уявити», — підкреслив Євген Дикий.

Нагадаємо, що асоціація Європейських Ліг — організація, яка об’єднує професіональні футбольні ліги європейських країн. Створена у 1997 році, штаб-квартира знаходиться у Ньоні (Швейцарія). У 2022 році кількість членів збільшилася до 40 (з 34 країн), натомість російську Прем’єр-Лігу було виключено із ЄЛ. Українська Прем’єр-ліга отримала членство в асоціації Європейських Ліг у 2009 році.