Новини
22КВІ
Дмитро Шастал: «Перетворився на садівника»

Вінгер «Олександрії»  розповідає про те, що сьогодні, слухає, читає й у що грає

— Дмитре, ось уже понад місяць усі ми живемо в самоізоляції. Як самопочуття, чим займаєтеся?

— Самопочуття нормальне. Вирішив якомога рідше дивитися новини, щоб менше нервувати... Першу частину карантину провів у Києві, потім переїхав на дачу за містом. Я тут із дівчиною, й у мене купа справ: ця дача раніше слугувала тільки для того, щоби приїхати на кілька годин нажарити шашликів, а тепер тут живемо, тож довелося все приводити до ладу.

Можна сказати, впорядковую простір для життя. Наприклад, ззовні: насадив рослин — зокрема, лаванду, якою захопився торік у Хорватії, хочу засіяти газон, пиляю дрова й сучки, аби було чим топити хату... Словом, перетворився на садівника, й це мені дуже подобається.

— Фільми дивитеся?

— Небагато, бо майже весь день присвячую хатнім справам. Із того, що побачив, дуже сподобалася «Зелена книга» з Вігго Мортенсеном. Рекомендую тим, хто любить атмосферне кіно й хоче побачити, що таке США 1960-х.

— Як щодо серіалів?

— Я люблю ностальгувати, тому передивляюся телесеріали 1990-х і 2000-х. От недавно знову переглянув «Друзів», яких знаю майже напам'ять; частину епізодів дивився в оригіналі. Також рекомендував би «Клініку» — вона трохи безглузда, проте легка. Крім того, я підписаний на Netflix, тут є багато чого нового.

На розважальні чи навчальні програми вистачає часу?

— Не вистачає. Плюс до того, на тому ж Netflix є хороші шоу, але тільки англійською. Вони більше перекладають рейтингові серіали, яких усі чекають.

— Музика...

— Це  — головне. І як спогад з дитинства — пісні з альбому April  групи Deep Purple батько вмикав мені замість колискової. І як релакс — сьогодні, повторюся, маю багато хатньої роботи, тож вмикаю музику як фон, окрім того, ж сам граю на гітарі... До речі, в тих же Deep Purple недавно вийшов альбом. Нові платівки за останній місяць випустили багато виконавців. Іще можу відзначити свіжі роботи Radiohead української команди «Пошлая Молли» плюс альбоми реп-виконавців Dose та Saluki.

— Книги...

— Сьогодні майже не читаю. Знову-таки, через брак часу. З останнього — був дуже вражений романом «Квіти для Елджернона» Даніела Кіза.

— Нині легко помітити, що для більшості футболістів усього світу головна розвага — комп'ютерні ігри. Ви в цьому ділі орієнтуєтеся?

— Трохи. Більше як сторонній спостерігач. Але часом можу присвятити півгодини тому, щоби на телефоні пограти з друзями в стрілялку PUBG...

Фото прес-служби ФК «Олександрія».