Новини
12БЕР
Матчі Favbet Ліги, Чемпіонатів U-21 та U-19 до 3 квітня пройдуть без глядачів

Таке рішення ухвалила Дирекція УПЛ, базуючись на постанові Кабінету міністрів України та Виконавчого комітету УАФ

11 березня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19», якою в Україні запроваджується план протиепідемічних заходів, що спрямовані на протидію поширенню корона вірусу COVID-19. Зокрема, встановлюється заборона масових зібрань понад 200 осіб, в тому числі і проведення спортивних заходів. При цьому, передбачено, що спортивні заходи без глядачів можуть відбуватися. Обмежувальні заходи запроваджуються на період до 03 квітня 2020 року.

Також, Виконавчий комітет УАФ, за результатом розгляду зазначеної ситуації, прийняв наступне рішення: «На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 зобов’язати відповідних організаторів змагань у період з 12 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року проводити матчі УПЛ, Кубку України, U-21 та U-19 УПЛ проводити без глядачів та за умови, що загальна чисельність всіх учасників матчу та осіб, задіяних до його організації та проведення (в т.ч. офіційних осіб матчу, офіційних представників команд, учасників матчу), не перевищуватиме 200 осіб із врахуванням додаткових обмежень встановлених органами місцевого самоврядування у відповідних адміністративно-територіальних одиницях».

У підсумку Дирекція УПЛ постановила наступні рішення:

  • Матчі 23-го, 24-го турів Favbet Ліги та Чемпіонату U-21, а також матчі 17-го, 18-го, 19-го турів Чемпіонату U-19 відбуватимуться без глядачів та за умови, що загальна чисельність всіх учасників матчу та осіб задіяних до його організації та проведення, в т.ч. офіційних осіб матчу, офіційних представників команд, учасників матчу та журналістів, не перевищуватиме 200 осіб із врахуванням додаткових обмежень встановлених органами місцевого самоврядування у відповідних адміністративно-територіальних одиницях.
  • Рекомендувати клубам не залучати дітей для виводу футболістів на футбольне поле із підтрибуного приміщення перед початком матчів.