Новини
19ЛИС
Олександр Філіпов: У Білорусі відвідали хокейний матч

Нападник «Десни» — про «вікно» в сезоні, хокей, футбол і безголеву серію

— Олександре, Ваша команда — єдина в УПЛ, яка провела два спаринги під час паузи в Чемпіонаті. Вочевидь, це стиль роботи тренера — підготовка до матчів через ігри…

— Після зустрічі з «Чорноморцем» ми отримали три вихідні. Потім поїхали до Білорусі. Повернулися, отримали ще один день відпочинку й ось уже почали підготовку до наступного поєдинку. Чому в Білорусь? У Чернігові випав сніг, тренери вирішили поїхати за кордон. Що стосується двох спарингів. Перше: для мене в принципі краще грати, ніж тренуватися. По-друге, жоден наш футболіст не грав більше 45-ти хвилин за поєдинок, тобто сумарно ми провели максимум по 90 хвилин — повний матч.

— Як Вам узагалі Білорусь? Де базувались, оглянули місцеві визначні місця?

— Базувались у Мінську, в хорошому районі недалеко біля центра. Часу вільного отримали небагато, фактично, все, що встигли, — одного дня хто бажав міг піти на хокейний матч мінського «Динамо». Це дало нові емоції.

— Перший спаринг «Десна» провела якраз проти дубля мінчан — правда, футбольних!

— Виграли 7:0, дуже впевнено. Що я можу сказати? Там переважно молоді хлопці на поле вийшли. Плюс до того, як нам пояснили обізнані люди, як рівень УПЛ вищий за білоруську вищу лігу, так і рівень нашого Чемпіонату U-21 солідніший.

— Друга зустріч — і знову розгромна перемога!

— 4:0 над «Смолевичами». В них у їхньому Чемпіонаті ще один тур залишився, причому то для них буде вирішальна гра за збереження місця у вищій лізі. Я до чого? Вони на перший тайм виставили не всю основу й програли 0:1, а по перерві вийшли здебільшого молоді хлопці, ну, ми й забили ще три м’ячі.

— Інформації про білоруський вояж не дуже багато, з обривчастих даних можна припустити, що Олександр Рябоконь награвав пару форвардів Олександр Філіпов — Денис Безбородько.

— Це не так. У чотирьох таймах двох матчів пробувалися різні комбінації. Грали також Дмитро Хльобас і Олександр Ковпак у різних комбінаціях. У нас немає основних, хто краще готовий — виходить на поле.

— Також грав нападник Олександр Шарило з U-21. Хто ще представляв цю команду, котра, будьмо відверті, проводить далеко не ідеальний сезон.

— Шарило — талановитий хлопчина, нападник таранного типу, форвард карної площі. Крім нього, з U-21 грали центральний захисник Олександр Руденко плюс іще один форвард Роман Вовк, який зробив «дубль» у зустрічі з мінським «Динамо». Вважаю, у них та в усієї команди U-21 хороші перспективи. Те, що вони на останньому місці в таблиці, просто пояснюється: зібралися влітку, потрібен час, аби зігратися. Думаю, після зими виправлять турнірне становище.

— Наступної суботи «Десна» поїде в гості до «Карпат»…

— Складний буде поєдинок: у них мобільна, добре організована команда, яка сьогодні на ходу. З приходом нового тренера вони мало пропускають, часто виграють. Із другого боку, ми теж маємо хороший склад і добрий рівень організації гри.

— Про особисте — або про наболіле: Ви не відзначалися забитими м’ячами від 7 жовтня…

— Розумію два моменти: колись безголева серія припиниться — плюс до того, такі серії в будь-якого форварда світу трапляються, навіть у найвизначніших. Я багато працюю, тому знаю: рано чи пізно прорве.