Новини
01ЛИС
Артем Полярус: Сподіваємося на позитивний результат

Хавбек «Олександрії» ще раз окреслює завдання на сезон і пояснює, чому ніяк не може перервати свою безгольову серію

Артеме, минуло 13 турів, Ваша команда, попри заяви скептиків, на третьому місці. Коли не секрет, як часто Ви і Ваші партнери заглядаєте в турнірну таблицю?

– Не заглядаємо взагалі. Я вже неодноразово говорив: у нас свої завдання, наша мета на сезон перша шістка ІІ етапу Чемпіонату. Нинішня третя позиція – добре, але поки завдання на сезон не змінилося.

Знаєте, з кожним тижнем це запитання чимдалі частіше ставитимуть футболістам і тренерам «Олександрії»…

Ми це усвідомлюємо… Розумієте, зараз нам треба забезпечити собі прохід у першу групу ІІ етапу. А от коли це станеться, ми порахуємо, скільки набрали очок, на якому проміжному місці перебуваємо, після чого… ну, хтозна, може, керівництво поставить нову задачу на Чемпіонат. Однак, це станеться не раніше 22 туру.

Чи обговорюєте з партнерами такий момент: за певних умов уже за тур-два «Олександрія» може піднятися на другу лігочемпіонську сходинку?

– Чим вища позиція в таблиці – тим краще. Проте, ми зосереджені на собі й не звертаємо увагу на результати суперника. Для нас головне – прискіпливо ставитися до якості своєї гри.

Давайте якраз про це: із «Зорею» Ви досягли бажаного нічиєї, проте гра «Олександрії» викликала багато нарікань надто відверто команда грала на нічию.

– На думку нашої команди, порівняно з попередньою зустріччю – з «Карпатами» – ми здійснили прогрес і в Запоріжжі виступили краще. Взагалі з львів’янами у нас багато чого не виходило, добре, що тоді перемогли… Я чув, що Юрій Вернидуб сказав, мовляв, «Олександрія» грала на нічию. Проте повірте: напередодні матчу наш тренер нам нічого подібного не казав – і ніколи такого не робив! Просто дуже часто все залежить від того, як розвивається гра, в якому руслі вона тече. Саме жива гра показує, якої моделі дій треба дотримуватись і яким може бути результат.

Делікатне запитання особистого плану: в 11-ти матчах сезону Ви ще не відзначалися. Для футболіста атакувального плану це, скажімо так, тривожний показник…

– Звичайно, це тисне на мене психологічно. Я багато про це думаю, щоразу, виходячи на поле, сподіваюся, що цього разу заб’ю. Моменти в мене є, просто не можу їх реалізувати. Іноді бувають у кар’єрі такі періоди.

У тому ж матчі із луганцями Ви всього раз ударили по воротах. Може, в цьому причина голевої «засухи»?

– Знову-таки, залежно від конкретного поєдинку. Наприклад, із «Зорею»: суперник грав дуже щільно, тому в мене була установка подавати з флангу й не давати робити цього луганцям. Після матчу Богданович сказав, що команда виконала установку, ту гру ми вже забули.

У поєдинку 14 туру «Олександрія» прийме «Десну», яку в першому колі впевнено перемогла…

– Тоді це був новачок УПЛ, який влітку серйозно змінив склад, тобто чернігівці переживали перехідний період. Сьогодні видно, що у них з’явилася стабільність, це колектив, який показує солідний атакувальний футбол. Думаю, грати з «Десною» буде дуже непросто. Але ми сподіваємося на позитивний результат.