Новини
26ЖОВ
Сергій Нагорняк: У повторних матчах буде ще складніше

Представник експертної ради УПЛ коментує єврокубкові виступи наших команд на цьому тижні

«Шахтар»: зіграв, як міг

— Із усіх суперників українських команд у цьогорічних єврокубках «Манчестер Сіті» — найсильніший. Підопічні Гвардіоли, без перебільшення, — це просто захмарний рівень. Тому ми й отримали те, що було у вівторок: англійці по-футбольному переграли, перевершили нас. «Шахтар» зіграв, як зміг, однак цього вистачило тільки на поразку з великим рахунком. А за відсутності Тайсона та Марлоса просто не було кому створювати попереду.

«Ворскла»: головне — досвід

— Жодного заходу в карну зону суперника, один удар у ствір воріт — і той із 30-ти метрів, але при цьому — така важлива перемога, найперша для клубу в групових етапах ЄК! Я вже говорив про це і ще раз повторюся: для «Ворскли», її футболістів усі матчі Ліги Європи цінні насамперед великим досвідом. А для України це очки в таблицю коефіцієнтів УЄФА. В будь-якому разі, я би зараз остерігся голослівно говорити про вихід із групи.

«Динамо»: дуже підсобили бразильці

— Якщо одним словом — молодці! Кияни перебувають під страшенним шквалом критики, і ця перемога — наче ковток свіжого повітря у застояній кімнаті. У нас, м’яко кажучи, не все входило в атаці, тут, на мою думку, дуже підсобили бразильці — зокрема, з виходом на поле Че Че у нас з’явився контроль над м’ячем, чого не було до того. З другого боку, зауважу, що більшість динамівських проблем нікуди не зникли, а в повторному матчі в Києві буде ще складніше.