Новини
23ЖОВ
Богдан Сарнавський: Заслужив свій шанс працею та прогресом

Кіпер «Львова» розповідає, як ухопився за шанс, наданий тренерами

— Богдане, повертаючись до матчу 12 туру: більшість фахівців зійшлася на думці, що то не стільки «Львів» вразив, скільки «Арсенал-Київ» розчарував…

— Ми гнули свою лінію, контролювали хід подій — до вилучення, потім більше відтягнулися в оборону. Те, що столична команда зіграла не так яскраво, як у Полтаві, — наша заслуга, бо ми не дали. В основному ми грали у футбол.

— Для Вас недільна зустріч стала дебютною в сезоні й у новому клубі. Як кажуть, то був шанс, за котрий Ви вхопились обома руками!

— Мені не просто дали шанс — я його заслужив працею і прогресом. Вдячний тренерам, що повірили в мене. Проте усвідомлюю: один поєдинок — не показник, треба все доводити з кожним наступним виходом на поле. Після завершення сезону можна буде зробити якісь висновки. Знаю одне: для того, щоби прогресувати, потрібно мати ігрову практику.

— Статистика свідчить, що «каноніри» створили Вам небагато роботи — зокрема, лише двічі потрапили у ствір воріт.

— Це більше заслуга партнерів, що не давали бити по воротах. Обидва їхні удари у ствір були небезпечні, особливо удар Баланюка зі штрафного, довелося робити сейв. Іще кілька разів вони били повз ворота.

— За даними InStat, із-поміж усіх воротарів туру Ви разом із Гальчуком найчастіше діяли на виходах — вісім разів. Причому Ви, на противагу маріупольцю, всі вісім разів зіграли вдало. Як працюєте над цим технічним прийомом, що завжди був Ахіллесовою п’ятою українських воротарів?

— Ми над цим багато працюємо на тренуваннях. Наставник воротарів Тарас Гребенюк постійно акцентує на цьому, приділяючи посилену увагу. Це дає плоди.

— Іще за одним показником — передачами — Вам серед кіперів немає рівних: 39 пасів із яких 33 — точні. Вражаюче!

— В усьому світі так грають, причому давно, чому ми маємо відставати? У сучасному футболі атаки через воротаря — звичне явище. До того ж я мав дуже хорошу школу ще в «Шахтарі» — Луческу вимагав від голкіперів володіння ногами на рівні польових футболістів.

— Сьогодні «Львів» на відстані трьох очок до першої шістки. Отже, завдання на сезон незмінне?

— Так, це основна мета. Сьогодні в таблиці велике скупчення команд, усі відбирають очки один в одного. Кожен матч змінює місце команд у таблиці…