Новини
03ЖОВ
Артур Западня: Нічиєї з «Десною» не буде

Півзахисник «Львова» коментує попередній матч Чемпіонату й прогнозує, яким буде наступний

— Артуре, як Ваша команда оцінює останню гру із «Зорею»? Багатьом здалося, що саме гості мали виграти…

— На мою думку, то був нічийний матч. У першому таймі ми мали хороший момент, наприкінці зустрічі створили такий же, але до того могли забити луганці, й хто знає, як би тоді все склалося. «Зоря» взагалі дуже складний суперник, тим паче вдома.

— Той поєдинок Ви почали в основі, а попереднього туру вийшли на заміну з «Карпатами». Вочевидь, саме вдалі дії в матчі із сусідами по місту сприяли Вашому поверненню до стартового складу.

— Я би сказав, що тут склалися дві причини. Перша — те, що не міг грати Максим Каленчук. Друга — справді, моя гра з «Карпатами», коли я зробив результативний пас, була помічена… Тут таке діло — сьогодні виходиш у старті, завтра ні.

InStat свідчить, що в Запоріжжі Ви тільки раз ударили по воротах. Зрозуміло, основне завдання крайнього півзахисника — подавати, навішувати, прострілювати, та все ж…

— Погоджуюсь: один удар по воротах — дуже мало. Я ж у будь-якому разі атакувальний хавбек. Сподіваюся, то просто один матч такий видався. Тим паче повторюся — «Зоря» складна команда, яка вміє діяти щільно й перекривати зони.

— Ще один Ваш показник, який не вражає: 51% точності передач.

— Так і є. На виправдання собі скажу, що футболісти атакувального плану завжди мають гірші цифри, ніж виконавці оборонної ланки. Хоча, звісно, треба старатися покращувати такі речі.

— Мабуть, варто поліпшити й показник обвідок — у Вас була всього одна. Наприклад, у Владислава Вакули — 14!

— Знову-таки, є різні фактори. По-перше, ми з Владиславом різні футболісти, хоч і виступаємо на одній позиції: він за природою дриблер, обвідки — одна з його «коронок»; у мене інша специфіка. По-друге, ще раз нагадаю, хто був нашим суперником.

— При цьому Ви зробили шість відборів — із-поміж лівих вінгерів більше за Вас ніхто, стільки ж — Віктор Циганков.

— Це ще один із моїх профільних обов’язків. У нас як іде гра в обороні? Перша лінія — нападник. Друга — хавбеки, я також. Ми, виконавці атакувального профілю, маємо робити все від нас залежне, щоб у захисників було обмаль роботи.

— Із 10 червня по 15 серпня включно зі «Львовом» працював Жилмар, із 16 серпня по сьогодні — Юрій Бакалов. Згаданий відрізок ділиться на дві частини по два місяці. Отже: багато чого змінилося при новому наставнику?

— Зараз можу з упевненістю сказати — багато чого. Наприклад, Юрій Михайлович значно покращив фізичний стан команди — зокрема, через те, що у нього всі тренування проходять у тонусі. Вважаю, нам дуже допоміг збір під час паузи в Чемпіонаті, коли команда зіграла спаринг із «Волинню». Тепер, після «Десни», знову буде «вікно», яке, сподіваюся, так само піде на користь.

— Про чернігівців: яким буде цей поєдинок?

— Ані нам, ані їм немає куди відступати, бо ми внизу турнірної таблиці. Переконаний — нічиєї не буде.