Новини
26ВЕР
Лукас Тейлор: Рухаюся крок за кроком

Правий вінгер «Львова» розповідає про своє життя в Україні

— Лукасе, влітку Ви круто змінили своє життя, переїхавши з бразильського штату Мінас-Жерайс до українського Львова. Скільки часу зайняла адаптація?

— Мені потрібно було швидко адаптуватися, бо я не мав часу на підготовку. Проте на даний момент усе гаразд. Мені дуже подобається місто.

— Багато хто вважає адміністративний центр Галичини найкрасивішим містом України. Наскільки добре вивчили Львів і чи маєте улюблені місця?

— До переїзду я просто вивчав загальну інформацію про місто, зокрема: специфіку курсу валют, погоду, історію розвитку та відносин із сусідніми країнами. Мої улюблені місця знаходяться у центрі Львова, ще є кілька ресторацій, які мені подобаються.

— Нещодавно Ви сказали, що помалу вивчаєте українську мову. Як далеко просунулися?

— Займаюсь англійською. Знаю деякі слова українською, такі як: дякую, доброго ранку чи доброго дня, але планую знати більше.

— До справ футбольних: можете розкрити секрет, як на Вас вийшли скаути ФК «Львів», і чи довго розмірковували на тему переходу в Україну?

— Я завжди хотів пограти за межами Бразилії, й цей клуб був проектом, який привернув мою увагу, тому трансфер відбувся.

— Наш Чемпіонат дуже складний, особливо для футболістів, які звикли до технічної комбінаційної гри. Не кожен латиноамериканець приживається тут, не кожен прилаштовується до таких умов…

— Так, але я думаю, що з проходженням тренувань та ігор можна звикнути до будь-якого стилю.

— Що Ви чули про нашу Лігу до появи тут? Кого з бразильських легіонерів знаєте, може, на когось рівняєтеся?

— Не дуже добре знав. Мої друзі, які грали тут, просто говорили зі мною про те, що Ліга складна і специфічна. Я рівняюся на індивідуальний стиль Даніеля Алвеша (ПСЖ) та Марсело («Реал»).

— Приїжджаючи до нас, бразильці часто створюють земляцтва, ніби відсторонюючись від решти гравців команди. Це, м’яко кажучи, специфічне явище. Яка ситуація у «Львові»?

— Такої ситуації в нашому клубі немає. Незважаючи на те, що між мовами існує різниця, ми постійно спілкуємося та жартуємо один із одним.

— Яку мету ставите перед собою — як в Україні, так і загалом у футболі? Це запитання тим актуальне, що більшу частину кар’єри Ви провели в різних орендах.

— Моя мета — завжди грати якнайкраще, тому я маю намір виступати в Лізі чемпіонів, і в майбутньому було би цікаво стати учасником Чемпіонату світу, але я рухаюся крок за кроком.