Новини
09СЕР
Василь Грицук: Сильний, сильний Чемпіонат…

Розігрувальний «Олександрії» вважає, що конкуренція є позитивом для будь-якої команди й кожного футболіста

— Василю, три матчі (причому два на виїзді) — три перемоги. Перше місце в таблиці. Ви самі сподівалися на такий блискучий старт сезону?

— Якщо чесно, ніхто не думав, що все вийде аж настільки успішно. З іншого боку, ми завжди, на будь-який матч, виходимо з наміром перемагати. Значить, уся команда добре попрацювала на літніх тренувальних зборах.

— Розмірковуючи про початок Чемпіонату й виступ «Олександрії», фахівці акцентують на «фірмовому» стилі команди, що його можна назвати «анти-тікі-такою»: мінімальне володіння м’ячем, швидкі контратаки через довгі паси, готовність футболістів до силової боротьби…

— Усе це правильні спостереження. Кожен наставник має свій стиль, і Володимир Шаран — не виняток: він просить нас грати так, як усі бачать на полі. Головне те, що наш стиль дає результат, він виправдав себе за кілька років, відколи Володимир Богданович є тренером «Олександрії».

— Цікавий момент: наразі Ваша команда не пропускала м’ячів, при тому, що влітку не дорахувалася провідного центрбека — Андрія Гітченка.

— Я би ще відзначив, що суперники не так уже й багато моментів нам створили. Поки не можна сказати, що Юрій Паньків — дуже сильний воротар — працює у поті чола (хоча все ще буде — сезон довгий!)… Вважаю, нуль у графі «пропущені м’ячі» — заслуга всіх футболістів, у т.ч. нападників, які допомагають оборонцям при захисті.

— До справ особистих. У першому матчі сезону Ви не грали, в другому вийшли на заміну, третій провели на полі «від свистка до свистка». То планова ротація чи специфіка підготовки до конкретних суперників?

— Там були різні ситуації. У Львові я не зіграв, бо вранці, прокинувшись, відчув біль у спині. Із «Зорею» була установка, що вийду на останні кільканадцять хвилин, і це виправдало себе, бо я віддав результативний пас під час єдиного забитого м’яча. Ну, а з «Десною» я вийшов у старті, бо, як відомо, «виграшний склад не змінюють».

— Влітку у Вас з’явився молодший конкурент за місце у складі — Кирило Ковалець. Як взаємодієте з ним під час тренувань і чи є ймовірність, що в якомусь матчі Ви обоє вийдете на поле?

— Він дуже хороший футболіст. У нього, як кажуть, «світла голова». Розповім таку історію: торік, коли наша команда переживала не найкращі часи — ми надто часто втрачали очки, перед матчем із «Чорноморцем», де тоді виступав Кирило, він підійшов до мене, запитавши, чому «Олександрія», маючи такий склад, не грає «першим номером»; тоді я зрозумів, що Ковалець розуміється на футболі! Добре, що він прийшов до нас — конкуренція нікому не завадить. Чи вийдемо разом у старті? Думаю, це цілком реально й залежить від суперника.

— У неділю «Олександрія» прийме «Арсенал-Київ» — команду, котра цього сезону ще не набирала очок…

— Це точно не буде прохідний матч — упевнений, нам прийдеться нелегко. Кияни сьогодні — наче загнаний звір. Їм нічого втрачати. Вони гратимуть на три очки. Тим паче тепер у нас сильний, сильний Чемпіонат…