Новини
02СЕР
Артем Полярус: Хочемо розвинути успішну серію

Півзахисник «Олександрії» розповідає про те, як його команда розпочала новий сезон.

— Артеме, «жовто-зелено-чорні» не програють із 21 лютого, а з 21 квітня тільки виграють. Це вже сьома поспіль перемога. Є відчуття, що «Олександрія» на ходу?

— Є. В усіх чудовий настрій. Ми вдало стартували, вигравши два матчі, причому в таких суперників, як «Зоря», яка, між іншим, посіла у минулому сезоні четверте місце.

— Підопічні Володимира Шарана з вражаючою щільністю зіграли проти всієї атакувальної ланки «Зорі». Так вийшло «само собою» чи то була тренерська установка?

— Це основне, на що звертав увагу наш наставник: не можна давати луганцям багато вільних зон, бо у них швидкі футболісти на лінії нападу, які класно вибігають у контратаки. Ми добре підготувалися, розібрали суперника. Тому зіграли компактно, перекриваючи вільні зони. Не дали їм розбігатися.

— Вас замінили на 65 хвилині, у попередньому турі — на 64-й: то матчі схожі чи так було заплановано?

— Мені складно відповісти, це запитання більшою мірою до тренерського штабу. З боку видніше. Для мене не важливо, коли замінюють, головне — встигнути принести користь.

— Іще про заміни: визначальним став вихід на поле «світлої голови» – Василя Грицука. Його пас на Євгена Банаду неймовірний!

— На мою думку, вся команда добре спрацювала! Хоча, Василь, звісно, молодець… До того ж, наше завдання полегшила травма Артема Громова (бажаю йому швидкого одужання): діючи в більшості, ми мали більше вільного простору, залишилося це використати… Взагалі зверніть увагу: в обох іграх сезону ми створили багато моментів, і в мене були. Просто треба їх реалізовувати.

— Грицук замінив Кирила Ковальця — як проходить його адаптація в «Олександрії»?

— І у нього, і у Максима Задераки все добре, обидва поступово усвідомлюють, чого від них хочуть тренери. А взагалі у нас сьогодні сильна конкуренція.

— У неділю «Олександрія» виступить у Чернігові. Враховуючи те, наскільки вміло «Десна» використала вільний простір, наданий «Маріуполем», чи логічно припустити, що проти неї буде така ж установка, як із «Зорею»?

— Це знову-таки запитання у рамках тренерських повноважень. Звичайно, такому суперникові, як «Десна», приділяється належна увага. Гра покаже.

— Погоджуєтеся з думкою, що з таким складом та рівнем гри «жовто-зелено-чорні» мають боротися за «бронзу»?

— Наше завдання незмінне — вийти в першу шістку. Зі свого досвіду знаю, що в першій шістці грати цікавіше, ніж у другій. А поки маємо рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому.