Новини
23ЛИП
Чемпіону України вручили золоті нагороди!

У понеділок 23 липня відбулась урочиста церемонія нагородження переможця попереднього сезону Чемпіонату Української Прем’єр-Ліги

Відбувся захід у Будинку футболу за ініціативи УПЛ та сприяння ФФУ. Нагороди переможцям сезону 2017/18 років вручали Президент ФФУ Андрій Павелко та Віце-президент УПЛ Маркіян Ключковський.

Андрій Павелко вважає, що «золотий дубль» «Шахтаря» минулого сезону є видатним звершенням: «Клуб, який не грає в рідному місті, на рідному стадіоні, перед рідними вболівальниками, стає найсильнішим у Чемпіонаті, котрий за рейтингом УЄФА входить у десятку найкращих в Європі! Це досягнення вже внесено у вічність, ним сьогоднішній «Шахтар» – керівництво на чолі з Президентом Рінатом Ахметовим, футболісти, тренери – увійшов у історію!»

Маркіян Ключковський зі свого боку підкреслив: «Чемпіонат 2017/18 років був дуже складний і минув у гострій конкурентній боротьбі. Вийти переможцем такого сезону – багато чого варте. Вагу перемоги «гірників» підкреслює те, що команда виграла ще й Кубок України, успішно виступивши в Лізі чемпіонів УЄФА. Досягнення «Шахтаря» гідне найвищої оцінки!»

Золоті медалі отримали наставники донецького клубу й усі гравці, які провели бодай матч у переможному сезоні. Організатори заходу не забули й про тих футболістів, які вже захищають кольори інших клубів, – Даріо Срну, Факундо Феррейру, Фреда, Бернарда: їм медалі клуб вручить пізніше.

Після того, як «помаранчево-чорні» отримали медалі та чемпіонський трофей УПЛ, із привітальними словами до всіх звернулися тренер Паулу Фонсека та Генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін.

Паулу Фонсека висловив подяку Президенту донецького клубу, своїм підопічним, колегам по тренерському штабу, організаторам урочистої церемонії, окремо згадавши вже екс-футболістів «Шахтаря», без яких перемога в Чемпіонаті минулого сезону не була би можлива.

Сергій Палкін наголосив на визначальній ролі в життєдіяльності клубу Президента Ріната Ахметова, котрий у складний економічний час не охолов до футболу, продовжуючи всіляко підтримувати «Шахтар» і ведучи його до нових успіхів.

Наостанок Генеральний директор донецького клубу нагадав одну з улюблених фраз Ріната Ахметова: «Найважливіше чемпіонство – те, яке попереду». Можна не сумніватися, що попереду в «гірників» іще не одне чемпіонство!