Новини
17ЛИП
Павло Полегенько: На зборах я закривав різні позиції

Новачок «Маріуполя» розповідає про специфіку підготовки до сезону й про те, на що налаштована його нова команда

— Павле, влітку Ви змінили клуб? Як Вас прийняли в «Маріуполі»?

— Для мене це новий етап кар’єри. Вважаю, зробив хороший вибір, а час покаже, як усе буде. Прийняли добре, багатьох гравців я знав раніше. В принципі, всі наші футболісти знають один одного.

— Літні збори в Туреччині стали для Вас «початком вступу» до нового витка кар’єри. Як вони минули, що можете цікавого розповісти?

— Хороші вийшли збори, якісні. Мали складні періоди з великими фізичними навантаженнями, мали відновлювальні дні. Головне, що весь час проводили з м’ячем, усі вправи були ігрові.

— На півострові Мала Азія «Маріуполь» мав вражаючу «географію» спарингів: команди з Оману, Ірану, Туреччини, Марокко, Гани… З чим це пов’язано?

— Не знаю… Це не до мене запитання, бо пошуком спаринг-партнерів футболісти не займаються. Взагалі всі матчі видалися цікавими: з молодіжною збірною Оману, де гравці дуже технічні, з «Ісанбулспором», а особливо останній із марокканським «Рабатом», усі футболісти якого дуже добре працюють із м’ячем.

— До справ у новій команді: влітку південці втратили Тотовицького — футболіста, котрий вів усю гру. Хто його замінить, кого награвали на позицію плеймейкера?

— Я дивився матчі своєї нинішньої команди минулого сезону й можу погодитися з Вашою оцінкою: Андрій — дуже сильний, розумний футболіст. Хто його замінить — вирішувати тренерському штабу. При мені на зборах награвали центральну трійку Ігнатенко — Мишньов — Білий.

— В якому амплуа Бабич бачить Вас?

— Іще коли я прийшов у команду, Олександр Олександрович сказав, що бачить мене футболістом флангів. На зборах я закривав різні позиції — на обох краях захисту й півзахисту, в центрі поля, навіть крайнім центрбеком у схемі з п’ятьма оборонцями. Як буде в офіційному сезоні — побачимо.

— Незабаром «Маріуполь» очікує другий старт у єврокубках. На що налаштовується команда?

— Всі — керівництво, тренерський штаб, футболісти, працівники клубу — хочуть пройти якомога далі. Будемо намагатися пробитись у групу Ліги Європи.

— Для Вас цей турнір стане дебютом на континентальному рівні. Наявне хвилювання?

— На клубному рівні — дебют, але я ж грав за різні юнацькі та молодіжні збірні України! Хвилювання немає — я займаюсь улюбленою справою.

— Наостанок — до справ внутрішніх. У першому турі «Маріуполь» зіграє із «Зорею». Минулого сезону південці не виграли жоден із чотирьох поєдинків проти луганців…

— Ми налаштовуємося на одне — перемогти. І не важливо, з ким граємо, — із «Зорею» чи іншим суперником. Новий сезон — нові команди, футбол тим і привабливий, що непередбачуваний…