Новини
16ЛИП
Ростислав Волошинович: Хочу набрати таку форму, як восени минулого року

Вінгер «Львова» розповідає про літні збори, бразильського наставника і новий сезон

— Ростиславе, Ваша команда активно готується до сезону. За загальним відчуттям, як усе проходить?

— Якщо не помиляюся, ми почали літні збори раніше за всіх в УПЛ — 11 червня. Це зумовлено тим, що маємо великі зміни: новий тренер, багато нових футболістів — є бразильці, наші (які пізніше під’їхали). Словом, готуємося.

— Є чітке розуміння, за якою тактичною схемою гратиме «Львів»?

— Звичайно, є, але я про це не буду говорити. Все побачите в матчі першого туру Чемпіонату.

— Про «Арсенал-Київ»: наявне хвилювання перед стартом сезону?

— У мене — ні. Можливо, в деяких партнерів, особливо в тих, хто не виступав на рівні УПЛ.

— Недавно тренер Вашої команди дав перше в Україні велике за обсягом інтерв’ю: помітно, що Жилмар дуже коректна, втім, раціонально мисляча людина…

— Жодних труднощів із новим наставником немає: бразильці спілкуються з ним португальською, а ми розуміємо його російську. В деяких випадках, коли виникають труднощі зі специфічними термінами, нам допомагає перекладач Юрій Панфілов, який постійно супроводжує Жилмара.

— Чи озвучені перед командою завдання на сезон?

— Знаю, що з цього приводу сказав наш наставник. А ще для себе вирішив, що маємо намагатися вийти в першу шістку: по два матчі з «Шахтарем» і «Динамо» дають дуже велику користь будь-якому футболістові.

— Перед собою поставили якусь мету?

— Так: хочу набрати таку форму, як восени минулого року, і… просто грати у футбол. Навесні я майже півроку пропустив, зіграв тільки наприкінці сезону, й то по 15-20 хвилин. Дуже хочу весь наступний сезон провести на полі.

— Торік експерт Олег Венглинський окреслив «плюси» та «мінуси» Вашої грі: швидкість, швидкісна техніка, вміння взяти на себе ініціативу — низька результативність, дії на «другому поверсі», точність удару… Погоджуєтеся?

— З усім! Я читав цей матеріал на сайті УПЛ, і в мене виникло враження, ніби Венглинський — мій друг, з яким ми давно знайомі, тому він дав мені настільки точну характеристику. Я справді мало забиваю, нечасто віддаю результативні передачі. Сподіваюсь, у Чемпіонаті 2018/19 років усе зміниться.