Новини
12ЛИП
Артем Полярус: Ми добре підготувалися до сезону

Півзахисник «Олександрії» задоволений підготовкою до сезону і готовий виступати в будь-якому амплуа

— Артеме, Ваша команда завершила тренувальний збір у Болгарії. Як би Ви оцінили його підсумки?

— Цей етап підготовки виявився дуже хорошим і плідним. Усе, що було заплановано, втілили в роботу. Мені здається, ми добре підготувалися до сезону.

— На зборах «Олександрія» провела п’ять спарингів: одного разу перемогла, двічі зіграла внічию, так само двічі програла. Мабуть, найпам’ятнішим вийшов контрольний матч із «Левськи» — грандом болгарського футболу.

— Так і було, вгадали! Поєдинок із «Левськи» — найцікавіший. По-перше, команда хороша, нам приємно було перевірити свої сили. По-друге, ми грали не на тренувальному полі, а на їхньому легендарному стадіоні, куди прийшло багато людей.

— Один зі спарингів — із пловдивським «Локомотивом» — не відбувся. Розповіжте про цю «НС».

— Головна причина — погода: того дня безперервно йшов дощ, і поле стало непридатним для футболу. На такому «газоні» легко отримати травму. Вийшло так, що ми добиралися на гру дві з половиною години, а потім стільки ж часу їхали назад. Але, якщо чесно, краще би зіграли, бо пропуск у графіку спарингів наставники компенсували тим, що дали нам подвійне навантаження на тренуванні.

— Після складної травми до тренувань повернувся захисник Шендрик. Як він почувається і чи прагнуть партнери допомогти йому?

— Все гаразд. У нас було 25 футболістів, і всі, слава Богу, почуваються добре, ніхто не травмувався. Ніхто з нас не випав, що вселяє оптимізм перед Чемпіонатом.

— Впродовж минулого сезону футбольна громадськість розкрила Вас із нового боку: свої найуспішніші матчі Ви провели не півзахисником, а на позиції форварда. Де тепер награє Вас наставник «Олександрії»?

— Насправді я можу на кількох позиціях виступати. Оптимальна для мене — крайній півзахисник, лівий, правий — без різниця. Саме тут найчастіше грав у Болгарії, а функцію єдиного форварда виконували Сітало або Пономар. Як буде в офіційному сезоні, знає тільки тренерський штаб.

— 22 липня «Олександрія» почне новий Чемпіонат. Попередній, після двох єврокубкових, виглядав кроком назад. На що налаштовується команда в сезоні 2018/19 років?

— Справді, попередній Чемпіонат видався для нас ніби зім’ятий — через суму причин. Іще навесні керівництво націлило нас повернутись у боротьбу за єврокубки — від цього й відштовхуємося.

5 числа у Вас був День народження. Чи вдалося відсвяткувати? Й узагалі — чи дозволяється таке робити під час тренувальних зборів?

— У мене кожні іменини випадають на період підготовки, через що неможливе справжнє святкування. Цього разу особисте свято випало саме на спаринг із «Левськи». До стадіону ми їхали десь дві години, тому в готель повернулися десь об 11.00 вечора. Коли команда зібралася на вечерю, мене привітали й подарували святковий торт. Останніми роками в мене кожен День народження такий — усе обмежується тортом…