Новини
09ЛИП
Сергій Мякушко: Найважливіше, що залишився весь склад, який грав минулого сезону

Півоборонець «Карпат» ділиться враженнями про тренувальні збори, згадує попередній сезон і зазирає в майбутній

— Сергію, для початку згадаймо попередній сезон: на Вашу думку, які фактори зумовили весняне переродження львівської команди?

— Влітку склад команди поповнився рядом нових футболістів, і, відповідно, бракувало часу аби краще розуміти один одного на полі. Навесні ж ситуація змінилася, команда стала набагато зігранішою, до того, тактично стали грати в дещо інший футбол. У підсумку стали отримувати задоволення від нашої гри.

— Цього року, всупереч традиції, карпатівці проводять літні збори переважно в Україні, лише минулої п’ятниці поїхавши за кордон. Чи вносить це якісь зміни в підготовчий процес?

— Всюди поля однакові й немає різниці, де проводити збори. Зрештою, команди вирушила на тиждень до Польщі, де, крім тренувань, зіграємо й кілка контрольних матчів.

— Нещодавно львів’яни провели четвертий за ліком спаринг — цього разу з «Прикарпаттям». Які корисні висновки можна винести з перемоги 2:0?

— Гра — це найкраще тренування. У контрольному матчі ми відпрацьовували певні ігрові комбінації й тренерські завдання, які отримали перед поєдинком. Перемога 2:0 — це, звісно, позитивний результат, та я вважаю, що на зборах на підсумковий рахунок таких матчів не потрібно звертати велику увагу і не концентруватися на цьому. Найважливіше — гідно підготуватися, випробувати різні ігрові схеми й тренерські настанови.

— Минулого сезону — принаймні навесні — «Карпати» використовували найоригінальнішу в УПЛ тактичну схему з трьома центрбеками та парою латералів. Як буде в наступному Чемпіонаті?

— Час покаже. Як тренери вирішать — так і гратимемо.

— Вашому клубу вдалося зберегти всю п’ятірку креативних виконавців (Мякушко — Ді Франко — Швед — Карраскаль — Гуцуляк). Чи можна очікувати, що наступного сезону, будучи вже достатньо зіграною, саме ця ланка стане запорукою здобуття високого місця в турнірній таблиці?

— Спасибі за креативного, але у нас багато в команді талановитих гравців, як у захисті, так і в нападі. Наразі найважливіше, що залишився весь склад, який грав минулого сезону. Дуже приємно працювати з такими футболістами.

— Наостанок — відверте запитання, котре потребує відвертої відповіді: коли ми знову побачимо «Карпати» в єврокубках і що для цього потрібно зробити?

— Добре працювати на тренуваннях і отримувати задоволення від ігри. І, звичайно, хочеться бачити більше вболівальників на трибунах, без них буде складно.