Новини
26ЧЕР
УПЛ пропонує включити до складу учасників Ліги ФК «Чорноморець» (Одеса)

26 червня 2018 року клуби Української Премєр-Ліги одноголосно проголосували за пропозицію Виконавчому комітету ФФУ включити ФК «Чорноморець» (Одеса) до УПЛ. Цим же голосуванням клуби виключили ФК «Полтава» зі складу учасників Ліги.

Тепер питання членства ФК «Чорноморець» (Одеса) в УПЛ буде розглянуто на найближчому засіданні Виконавчого комітету ФФУ.

Нагадаємо, що минулого тижня ФК «Полтава» повідомив Лігу про відмову брати участь у змаганнях через недопуск клубного стадіону «Локомотив», який не відповідає вимогам УПЛ, хоча клуб не і заявляв цей стадіон для матчів Ліги. Згідно зі Статутом, УПЛ винесла обговорення цієї ситуації на Загальні збори учасників.

«Приймаючи ці рішення, ми керувалися міркуваннями цілісності та безперервності наших змагань. Оскільки новий сезон починається вже менше ніж за місяць, ми повинні були діяти швидко, неухильно дотримуючись Регламенту та Статуту Ліги. Протягом двох днів ми визначили клуби, які можуть претендувати на участь в УПЛ, проконсультувались із ФФУ щодо результатів проходження ними процедури атестації, а також запросили ці клуби терміново підтвердити бажання і готовність грати в УПЛ в наступному сезоні», — сказав Президент УПЛ Томас Грімм.

Ситуація, що склалась, Регламентом прямо не передбачена, відтак в дію вступив п. 9.7 Статті 5 Регламенту, відповідно до якого склад учасників визначає Виконавчий комітет ФФУ на підставі пропозиції УПЛ.

На голосування клубів Ліга винесла дві кандидатури ФК «Зірка» (Кропивницький) як клубу, який посів 10 місце в УПЛ у сезоні 2017/18 років, та ФК «Чорноморець» (Одеса), який брав участь у матчах плей-офф за право участі в УПЛ у наступному сезоні проти ФК «Полтава».

УПЛ також розглядала кандидатуру ФК «Інгулець» (Петрове) як клубу, який в минулому сезоні посів 4-те місце в 1 Лізі ПФЛ. Проте ФК «Інгулець» повідомив, що не зможе виконати одну з обов’язкових умов членства в УПЛ у час, що залишився до старту нового сезону. Ідеться про вимогу сформувати команди для участі в змаганнях молодіжних команд – Чемпіонатах U-19 та U-21. Тому УПЛ не виносила ФК «Інгулець» на голосування клубів.

Крім цього УПЛ отримала звернення ФК «Фенікс» (Буча) – правонаступника ФК «Сталь» (Кам’янське), яким клуб висловив готовність взяти участь у змаганнях УПЛ у сезоні 2018/19, однак ФФУ не підтвердила успішного проходження атестації цим клубом.

Якщо Виконавчий комітет ФФУ підтримає пропозицію про участь ФК «Чорноморець» (Одеса) в УПЛ, то після завершення всіх формальностей клуб увійде до складу учасників Ліги.