Новини
05КВІ
Сергій Борзенко: Сьогодні проходимо адаптацію до погоди

Капітан «Вереса» — про недобір очок, кількість і якість у футболі, а також про специфіку весни 2018-го

— Сергію, чи не головною ознакою рівнян навесні є специфічне невезіння: ледь не в кожному матчі Ваша команда переважає суперників по грі, втім, очок небагато здобуває.

— Щось таке є. Радує те, що показуємо доволі якісну гру. Думаю, якість рано чи пізно має перейти в кількість, тобто в перемоги. Мені здається, нам — просто для впевненості — потрібно провести гол-два, і тоді все піде. Те, що здобуваємо менше балів, ніж хочеться, очевидно, зумовлене недоліками в нашій грі.

— Один із основних недоліків — удари по воротах: «Верес» рідко б’є. Приміром, із «Ворсклою»: чотири удари загалом і нуль — у ствір. Чому так?

— Складно сказати… Думаю, з реалізацією проблеми, над цим треба працювати. Скажімо так, відчуваємо труднощі з тим, аби часто ставити крапки, наносячи завершальні удари.

— При тому, що маєте чудову зв’язку форвардів: атлетичний, чіпки Куліш плюс швидкий, технічний Степанюк!

— Вони справді дуже добре взаємодіють. Попри те, що виступають разом не більше кількох місяців. Швидко звикли один до одного, знайшли порозуміння на полі.

— Ще трохи про зустріч у Полтаві: 58% володіння м’ячем за «Вересом» — це результат тренерської настанови чи сам розвиток подій спонукав до цього?

— Й одне, й друге. Ми на кожну гру виходимо з установкою грати через пас, і в конкретному випадку, очевидно, суперник дозволяв нам володіти м’ячем.

— У Києві в середу було майже +20С, у Львові приблизно стільки ж: літо, як і зима, прийшло неочікувано?

— Десь так. Непростий вийшов період погодних перепадів: холодно, тепло, знову холодно, знову тепло… Особливо складно дався перехід від штучних полів, де тренувалися, до трав’яних. Доречно сказати, сьогодні проходимо адаптацію до погоди.

— Про «Шахтар»…

— Це — клуб європейського рівня з великим єврокубковим досвідом. Ми спробуємо показати себе з найкращого боку.