Новини
17КВІ
EPFL починає новий етап розвитку під ім'ям Європейські ліги

Асоціація, повноправним членом якої є Українська Прем’єр-Ліга, провела чергову Генеральну асамблею

Асоціація «Європейські професійні футбольні ліги», повноправним членом якої є УПЛ, провела чергову Генеральну асамблею й оголосила про зміну корпоративного стилю.

У ході Асамблеї одним з ключових розглянутих питань стало перерозподіл виплат солідарності учасникам єврокубків від УЄФА у новому циклі європейських клубних турнірів (Ліга Чемпіонів, Ліга Європи, 2018–2021).

Представники провідних чемпіонатів вважають, що нова модель збільшить дисбаланс між клубами з середнім фінансовим станом справ і багатими командами.

Асоціація має намір добиватися рівноцінних виплат залежно від спортивних результатів у турнірах, як це відбувалося раніше.

Крім цього, на Асамблеї був представлений новий корпоративний стиль організації — нове ім'я і маніфест діяльності в найближчій перспективі.

Відтепер Асоціація носить назву «Європейські ліги», що підкреслює єдність всіх Чемпіонатів європейської футбольної конфедерації.

Виступаючи після Асамблеї, президент Європейських ліг Ларс Крістер Олссон (на фото) заявив: «У нашому Маніфесті ми окреслили три основні сфери діяльності. Добрі принципи управління – це перше. Сутність спортивних заслуг та спортивних здібностей як вирішального чинника у виграшній або програшній програмі – це друге. Нарешті, справжня відданість принципу Солідарності – третє. Існує багато нагод поговорити про рівноправний розподіл фінансових ресурсів у клубах, але реальність така, що багаті тільки багатшають, і ми визнаємо, що маємо це змінити».