Новини
28ГРУ
Дмитро Нагієв: "Сезон назву вдалим, якщо допоможу "Оболоні" залишитися в УПЛ"

Київська Оболонь в осінній частині Vbet Ліги багато кого приємно здивувала. Про повернення до найвищого рівня українського клубного футболу, найяскравіші матчі осінньої частини та фактор суддівства в інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги розповів захисник "Оболоні" Дмитро Нагієв.

— Дмитро, з яким настроєм завершив осінню частину чемпіонату та вирушив у відпустку?

— Поразка перед відпусткою зіпсувала настрій, але це спорт, так що потрібно просто зробити висновки і рухатися далі.

— У поточному сезоні УПЛ ти зіграв 13 матчів: який із них став для тебе найскладнішим?

— Фізично найскладніше було проти СК "Дніпро-1", тому що я не був готовий повністю і довелося грати в спеку 40 градусів. Але Слава Богу, ми виграли.

— Суддівство – чи не найголовніша тема серед усіх клубів УПЛ. Коли ти на полі спілкуєшся із суддями, чи є відчуття того, що вони розуміють футболістів та їхні емоції?

— На жаль, в Україні багато обговорюють суддів, я намагаюся не розмовляти з ними, головне, щоб їхні помилки не були упередженими. А так, ми всі люди і кожен може помилятися.

— Загалом "Оболонь" досить впевнено виглядала як для новачка УПЛ. Що для вашої команди стало головним викликом після підвищення у класі?

— У нас був період, коли ми могли закріпитися у середині таблиці. Але, на жаль, з цим викликом ми поки що не впоралися і зараз доведеться гарно попрацювати на зборах, щоб після паузи надолужити втрачене

— Міністерство молоді та спорту активно обговорює питання повернення вболівальників на трибуни. Як ти ставишся до цієї ідеї?

— До цього питання потрібно підійти серйозно, але я думаю що варто повернути вболівальників на футбол, стадіон без глядачів — це сумно. У нас чомусь заповнені дискотеки, концерти, театри, але на футбол людей бояться пускати, для мене особисто незрозуміло, чому так. Відтак, сподіваюся, Міністерство незабаром вирішить це питання.

— Як проводиш відпустку?

— Зараз я з друзями в Буковелі, скоро повернуся додому і буду вже вдома чекати повернення до тренувань.

— Порівняно з попереднім чемпіонатом, рівень поточного зріс чи впав?

— Думаю, що в порівнянні з минулим роком особливих змін немає, плюс-мінус рівень той самий.

— Цей сезон ти назвеш для себе успішним, якщо…?

— Якщо команда виконає завдання залишитися в УПЛ і я зможу при цьому бути корисним, то сезон буде вдалим.

Пресслужба Української Прем’єр-Ліги