Новини
22СЕР
Денис Мірошніченко: Нам не було куди відступати

Захисник «Карпат» розповідає, що змінилось у команді з появою нового тренера, згадуючи, коли востаннє відзначався забитим м’ячем

— Денисе, за нового тренера львів’яни змінили неприємну традицію поточного сезону — проводити другий тайм гірше за перший. Що стало запорукою цього?

— Мені здається, основна причина — психологія. Наприклад, у грі з «Олімпіком», ведучи 2:0, ми, можливо, дещо злякалися, що упустимо перемогу, тому… в результаті так і вийшло. В інших матчах десь забракло зіграності. А на п’ятий тур ми вже притерлися. Тим паче цього разу, на відміну від попередніх, програвали, ще й 0:2, тобто нам не було куди відступати.

— Що взагалі змінилося з появою Жозе Мораіша? Чи поки рано говорити про це?

— З новим наставником команда провела всього чотири тренування (інтерв’ю записано в середу. — УПЛ). Є вже певні зміни — як у тренувальному процесі, так і в тактиці, проте, мабуть, іще справді зарано говорити на цю тему.

— Про тактичну схему: Олег Бойчишин практикував гру і з трьома захисниками, і з чотирма. Яке бачення португальського фахівця і яке місце на полі він відводить Вам?

— Я дуже вдячний Олегу Івановичу за те, що при ньому встиг освоїти нове для себе амплуа — правого центрального захисника. Ота модель із трьома центрбеками була справді незвична для мене. Щодо Жозе Мораіша, то поки я з ним іще не розмовляв про свої перспективи, але, судячи з усього, він бачить мене на «рідній» позицій — правого оборонця.

— Перший гол «Десні» провели Ви. Пам’ятаєте, коли востаннє відзначалися?

— 23 квітня 2016-го, «Говерлі», на 36-й хвилині. Чому я так добре про це пам’ятаю? Бо то був мій перший забитий м’яч за основний склад «Карпат», а в Чернігові — другий.

— Як би Ви пояснили доволі грубі помилки, допущені львів’янами (зокрема, воротарем) у грі останнього туру?

— По-перше, не назвав би ці помилки дуже грубими. По-друге, в обох випадках промахи допустили не конкретні виконавці, а вся команда.

— У матчі наступного туру львів’яни приймуть «Арсенал-Київ» — суперника, який минулими вихідними набрав перший заліковий пункт у Чемпіонаті…

— Наразі у нас іще не було розбору цієї команди. Та взагалі — ми більше звертаємо увагу на свої дії. Я переконаний, що нам буде дуже складно, але «Карпатам» потрібно вигравати.

— Чи не було (за наслідком не зовсім вдалого старту) зміни керівництвом мети на сезон?

— Завдання на цей Чемпіонат є, але ми, футболісти, обговорили його між собою, і я не хочу розголошувати це. Я переконаний, що все залежить насамперед від кожного з нас, треба ставити завдання перед собою й іти до їхньої реалізації.