Новини
21ТРА
Огляд матчів 32-го туру чемпіонату України U-21

Неймовірно напруженою медальною закруткою до заключного туру інтригувала молодіжна першість: лише в останній ігровий день вирішилася доля бронзових медалей, напередодні ж розігрувалися золоті

«Динамо», ведучи в рахунку 2:0, не змогло втримати перемогу над «Шахтарем», до якого й втекло чемпіонство. А в суботу «Карпати», програвши в Полтаві, не взяли бронзу.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ЗІРКА» — 1:2 (протокол матчу)

Сюрприз, яких було чимало в звітному турі, піднесла вже перша пара команд. Потужний навесні «Чорноморець» абсолютно не налаштувався на приїзд аутсайдера. І хоча й відкрив рахунок, навіть виграв перший тайм, останні півгодини матчу програв, пропустивши двічі. Переможний гол в активі захисника Назара Маліновського.

«ВЕРЕС» — «ОЛІМПІК» — 1:1 (протокол матчу)

Останній гол рівненської молодіжки в цьому сезоні забив 23-річний бразильський нападник Жуліо Сезар, причому це був єдиний його матч (точніше, тайм) за дублюючий склад. В основі він грав частіше, навіть забивав «Динамо». Та гості не знітилися, й у другому таймі Бородай зрівняв рахунок.

«ЗОРЯ» — «СТАЛЬ» — 4:3 (протокол матчу)

У другому турі поспіль луганці завантажують суперникам по чотири голи, щоправда, й пропускають при цьому майже стільки ж. Цього разу хлопці Володимира Микитина до 89-ї хвилини вели 4:1, та примудрилися зустріти фінальний свисток на нервах і з мінімальною перевагою. Утім, це аж ніяк не завадило «Зорі» виграти міні-турнір у другій шістці.

«ДИНАМО» — «ШАХТАР» — 2:2 (протокол матчу)

Щось подібне сталося і з динамівцями. Блискучий дебют матчу, дубль чи не найкращого у сезоні гравця киян Богдана Лєднєва — перші півгодини зустрічі вони виграли 2:0 і ці цифри робили чемпіонами саме їх (Лєднєв у підсумку став кращим бомбардиром першості — 16 голів).

Та потім сталося те, що заважало «Динамо» у багатьох матчах і через що постійно бідкався їхній тренер Юрій Мороз — вилучення. Червона картка Цітаішвілі перекреслила все. Ще в першому таймі майстер стандартів Арабідзе реалізував пенальті, а по перерві центрбек Сагуткін забив рятівний другий гол.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «МАРІУПОЛЬ» — 0:1 (протокол матчу)

Здавалося б, олександрійці зробили все, щоб втратити бронзові нагороди: вони програли вдома приазовцям, єдиний гол на рахунку орендованого у «Шахтаря» Дениса Арендарука. Наприкінці зустрічі у господарів ще й Прокопчук вилучився.

«ВОРСКЛА» — «КАРПАТИ» — 2:0 (протокол матчу)

Та ця невдача не мала жодних наслідків, оскільки прямий конкурент у боротьбі за третє місце паралельно програв свій матч у Полтаві. «Ворскла», що аж ніяк не хапала зірок з неба на другому етапі змагань і достроково залишилася останньою в першій шістці, видала маленьке диво. І тут переможний гол на рахунку орендованого полтавцями гірника Юрія Глущука. Львів’яни ж, разом із динамівцями можуть картати лише себе.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)