Новини
15ТРА
Тактика команд УПЛ: «Олімпік»

Тренер: Роман Санжар

 

У цій рубриці читач зможе ознайомитися зі стислими характеристиками ігрових манер колективів, які беруть участь у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги.

 

Команду з Донецька характеризує експерт Артур Валерко:

 

Тренер. Роман Санжар — справжня клубна легенда: за стислий проміжок часу він пройшов шлях від футболіста до тренера, з яким «Олімпік» підвищувався у класі. Він прекрасний кадровик, і при ньому в колективі завжди чудовий мікроклімат.

 

Схема. Можна сказати, 4+2+3+1. Окрім іншого, бачимо високі фланги та сподівання на форварда Біленького, якому надано багато свободи в атакувальних діях, де він постійно відкритий і шукає свій шанс під час контрвипадів.

 

Стиль. У матчі з «Чорноморцем» Вакуленко повернувся на колись звичне місце опорного, що стало одним із вирішальних факторів перемоги «Олімпіка» (цілком заслуженої, до слова), бо це, зокрема, створило свободу дій для Леонідаса. Взагалі слід відзначити, що, попри постійні серйозні кадрові зміни, донецька команда зберігає обличчя, курс і тактичну схему. Це створює оптимістичні очікування на майбутнє.