Новини
07БЕР
Огляд матчів 15-го туру Чемпіонату U-19

Понад три місяці тривала пауза в юніорському чемпіонаті країни, і перший же весняний тур приніс у його таблицю зміну лідера

«Динамо» перемогло в гостях «Шахтар» й посіло першу сходинку. Завзяті снігопади не просто заважали гравцям бігати по полю, вони ще й розтягли тур аж на п’ять днів, завершився він неочікуваним погромом в Одесі.

«СТАЛЬ» — «ВОРСКЛА» — 1:1 (протокол матчу)

Перший гол у другій половині чемпіонату забив нападник полтавчан Денис Галата, незадовго до перерви вивівши свою команду вперед. До речі, саме він був одним із найпомітніших у матчах Зимового Кубку ДЮФЛУ U-19, який нещодавно у Щасливому здобула «Ворскла». А ось втримати перемогу в матчі з іншим невдахою першості їй не вдалося: через півгодини «сталевари» рахунок зрівняли. Після чого команди отримували вже сперечалися, хто більше отримає червоних карток. Виграли гості.

«ШАХТАР» — «ДИНАМО» — 1:2 (протокол матчу)

Хто б що не казав про перевагу гірників по грі, результат вимірюється голами, їх більше забили кияни. Щойно господарі почали накочувати свої атаки на чужі ворота, як всю картину зіпсував їм Євген Ісаєнко. Причому двічі, з інтервалом у три хвилини. Так, у супроводі безжального снігу, що сипав, не перестаючи, «Шахтар» після години гри забив (зіграла заміна), та дотиснути динамівців не зміг. Вони гідно довели матч до перемоги й очолили таблицю.

«МАРІУПОЛЬ» — «ОЛІМПІК» — 4:0 (протокол матчу)

Приазовці, що завдяки лозанському суду стрибнули аж на четверте місце, палко й агресивно взялися його захищати. Першим це на собі відчули олімпійці, яких дублем засмутив Артур Мурза (до речі, два з чотирьох голів були забиті з пенальті). І тут не обійшлося без вилучення, знову в меншості догравали гості.

«ЗОРЯ» — «СКАЛА» — 2:2 (протокол матчу)

Єдина нічия в турі, зате результативна! Вже до 14-ї хвилини луганці показали гостям, хто на полі господар. Та ті геть не знітилися, забили до перерви й опісля, й повезли до Стрия турнірний бал. Як бачимо, відносна невдача у фіналі чотирьох Зимового Кубку (програш у півфіналі по пенальті «Зірці» й лише третє місце) не збила команду Юрія Бакалова з пантелику.

«АРСЕНАЛ» — «ВЕРЕС» — 0:2 (протокол матчу)

Не зумівши обіграти канонірів у першому колі (2:2), рівненці зробили це на чужому полі, в Щасливому. Вже до 26-ї хвилини забили обидва свої голи, проведені в подальшому п’ять замін тренерами «Арсеналу» ситуацію на табло не покращили.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ЗІРКА» — 2:1 (протокол матчу)

У неділю відбувся лише один поєдинок, проте дербі. Цього разу команда з райцентру знову була сильнішою від обласних (у першому колі — 2:0). Хоча Ходорченко й зрівняв рахунок на 89 хвилині, втримати нічию гостям не вдалося: у доданий час Петро Луців, що вийшов на заміну, забив переможний.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «КАРПАТИ» — 0:5 (протокол матчу)

Львів’яни не дозволили маріупольцям здобути найбільшу перемогу в цьому турі. Хоча такого фіаско «у виконанні» одеситів мало хто очікував. Плідно попрацювавши на зборах у Нідерландах, галицькі юнаки один поперед одного поспішали розписатися у чужих воротах: забивав і Лях, якого нахвалював у міжсезоння керманич Андрій Тлумак, і Андрій Ременюк, котрий дебютував на вихідних за основу левів у чемпіонаті УПЛ. І навіть поки що не основний Василь Руніч, що двома хвилинами раніше вийшов на заміну.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)