Новини
19КВІ
Діти, позбавлені можливості чути, мають бути впевнені, що ми їх чуємо!

Представники Української Прем’єр-Ліги разом із автомобільним партнером Skoda та гравцями «Сталі» Дмитром Рогульським та Богданом Кушнаренком відвідали Спеціальну загальноосвітню школу-інтернат № 18 у Києві, де живуть і навчаються діти з різними вадами слуху аби їх підтримати в спортивних прагненнях і досягненнях.

Гості завітали не з порожніми руками й подарували інтернату футбольну форму, м’ячі Select та батут.

Віце-президент УПЛ Маркіян Ключковський акцентував увагу на тому, наскільки важлива підтримка таких закладів для дітей у нелегкий для країни час. Й зауважив, що попри те, що сьогодні гості завітали з подарунками, головне — це бачити щасливі обличчя дітей, й щоб таки миті були якомога частіше в їхньому житті.

У свою чергу екс-президент УПЛ Володимир Генінсон відзначив, яку велику роль відіграє спорт у єднанні. Висловив своє захоплення стараннями учнів та пообіцяв посприяти в організації колективних відвідин футбольних матчів у Києві за участю команд УПЛ.

Для гостей дітки підготували невеличку концерт програму, виконавши гімн України та кілька пісень з танцями мовою жестів, що неабияк зворушило. Після цього всі перемістили до спортзалу, де хлопці з місцевої команди вже переодягнулися в подаровану форму, мали змогу позмагатися у вмінні володіння м’ячем із гравцями прем’єрлігової «Сталі». І варто віддати належне футболістам школи, які зі смугастим поводилися на «ти», й намагалися у майстерності не поступатися гравцям професіональної команди. Й дивуватися цьому не потрібно.

Футбольна команда під керівництвом тренера Валерія Таймазова, який має досвід роботи у збірній команді України з футболу серед юніорів з вадами слуху (U-21), має високі здобутки в міжнародних та внутрішніх турнірах та чемпіонатах.

Гості були приємно враженні й кількістю трофеїв вихованців школи на Дефлімпійських іграх (санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують). Наші дітки дуже полюбляють займатися спортом, отож і результати в змаганнях маємо гідні, принагідно зауважила викладач фізичної культури закладу Наталія Іванівна.

Директор інтернату Микола Гриценко подякував за візит, та зауважив, настільки важливо не забувати й не обділяти увагою подібні заклади. Адже дуже важливо, аби такі вихованці відчували себе повноцінними членами нашого суспільства. Діти, позбавлені можливості чути, мають бути впевнені, що ми їх чуємо!