Новини
18ВЕР
Огляд матчів 9-го туру Чемпіонату U-21

У чотирьох із шести поєдинків команда, яка першою забивала, обов’язково святкувала перемогу

При цьому не пропускаючи у власні ворота. А ще прикметною рисою туру стала задіяність у більшості дублів гравців перших команд, та не абияких, а рівня національних збірних! Хоча, щиро кажучи, не всім таке підсилення допомогло.

«МАРІУПОЛЬ» — «ЗІРКА» — 4:1 (протокол матчу)

Солідний десант із таких гравців було кинуто на допомогу маріупольській молодіжці, за неї зіграли воротар Левченко, Віценець, Білий, Насонов, та голи забивав все ж молодий гравець — 20-річний Артур Авагімян. На його рахунку дубль, мав бути й хет-трик, та не реалізував пенальті.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «СТАЛЬ» — 1:0 (протокол матчу)

Півтора тайми безуспішно билися об захист гостей олександрійці, та ніяк не могли проштовхнути м’яча у сітку.

«Лише додавши агресії і швидкостей, зуміли забити, — підсумував наставник господарів Андрій Купцов. — У першому ж таймі програвали забагато єдиноборств».

Вирішальний гол на рахунку півзахисника із звучним прізвищем Протасов.

«ВЕРЕС» — «ВОРСКЛА» — 1:2 (протокол матчу)

Найдраматичніший поєдинок туру відбувся у Рівному. На жаль, для господарів цього разу принцип першого голу не спрацював. На 9-й хвилині їхній іспанський легіонер Едгар Капаррос відкрив рахунок, а потім на «Верес» посипалися нещастя.

Ще у першому таймі відбувся автогол, а по перерві арбітр призначив 11-метровий. Штатний пенальтист полтавців Гасенко чітко приніс своїй команді перемогу.

«ОЛІМПІК» — «ДИНАМО» — 0:5 (протокол матчу)

Розлючені нічиєю у попередньому турі з «Олександрією» (1:1) кияни, утім, не відразу прибили наступного суперника. Більше того, у першому таймі біло забито лише один м’яч, він залетів до сітки після удару Шапаренка рикошетом від Бєсєдіна.

По перерві відзначився вже сам гравець збірної України, ударом з розвороту поцілив у дальній кут. Окрім нього кував розгром для молодіжки захисник польської збірної Томаш Кенджора.

«ЗОРЯ» — «КАРПАТИ» — 4:0 (протокол матчу)

У складах обох команд виявилося чимало досвідчених і не дуже виконавців, що вже пройшли крізь перші команди своїх клубів. Більше вдалася гра луганцям, хоча ні Кабаєв, ні Кочергін з Чеберко голами не відзначилися.

Натомість дублем потішив Владислав Сандрак-Вінницький, який, схоже, остаточно відновився після травми. Ці три очки дозволили «Зорі» здійнятися на третє місце в таблиці, хоча й «Карпати» залишилися в чільній п’ятірці.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ШАХТАР» — 0:4 (протокол матчу)

Ще до перерви гірники розвіяли всі сумніви щодо можливого переможця цього матчу. При цьому відзначалися хоч і молоді футболісти, але які вже частіше тренуються із першою командою, аніж із дублем.

Двічі Зубков, та одного разу Піхальонок засмутили воротаря молодіжної збірної України Безрука. По перерві до них приєднався форвард Арендарук, якому після тріумфального походу «Шахтаря» до фіналу ЮЛЧ-2015 заграти на колишньому рівні постійно заважають травми.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)