Новини
29ТРА
Юрій Вернидуб – найкращий тренер 31 туру Ліги Парі-Матч

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру Української Прем’єр-Ліги

Наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб. Його підопічні зуміли здобути перемогу в Одесі над «Чорноморцем», завдяки чому достроково забезпечили собі бронзові медалі сезону-2016/17.

1. Номінальний результат команди – 4

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Зоря» їхала в Одесу – в гості до «Чорноморця», який проводив заключний домашній матч сезону та вже встиг цьогоріч піднести кілька дуже важливих сенсацій, однак останнім часом напрочуд невдало грав удома і загалом знаходився у смузі невдач. Перемога забезпечувала луганській команді третє місце, і навіть в ослабленому складі вона виграла виїзний медальний поєдинок.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Травмовані Сухоцький, Чайковський, Кулач, дискваліфікований Рафаель Форстер – у кожній з ліній були свої втрати, однак «Зоря» успішно їх компенсувала. Що особливо важливо, у кожному з матчів знаходиться у луганців гравець, здатний взяти на себе гру й забезпечити результат. Цього разу це був Пауліньо, який разом із колективом плідно попрацював на перемогу.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Тренерському штабу довелося проводити зміни на краях оборони, довіритися ветерану Чечеру в центрі захисту, наростити нові зв’язки в групі атаки. «Зоря» успішно з цим справилася, а гравці, яким довіряє Вернидуб, змогли проявити такі якості, як самовідданість, колективізм та воля до перемоги.

4. Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Група атаки «Зорі» сподобалася мобільністю – Бонавентуре, Пауліньо та Петряк постійно атакували у повній взаємодії, часто розтягували оборону суперників своїми переміщеннями та рейдами у чужі зони. В обороні луганська команда грала просто, але ефективно. Здобула перемогу в середній лінії, забезпечила своїх атакувальних гравців можливістю часто стартувати під зручні передачі. Це награна схема луганців, яка не підводить їх не перший рік.

5. Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це вже третя поспіль перемога луганської команди – і знову в один м’яч. В гостях «Зоря» грає значно успішніше, ніж на номінально своєму полі, тож, вважаємо, це свідчить про мужніння колективу та підвищення класу гравців.

Лауреат 31-го ігрового дня в номінації «Тренер туру»:

Юрій Вернидуб («Зоря»)

Середній бал – 4,8

uafc.org.ua