Новини
15ЧЕР
Відбулися Загальні збори учасників Української Прем’єр-Ліги

Захід пройшов у форматі конструктивного обговорення всіх питань

15 червня в приміщенні Будинку футболу відбулися чергові Загальні збори учасників Української Прем’єр-Ліги.

На Загальних зборах були присутні: Андрій Павелко, Президент УАФ, представники 15-ти клубів Ліги, Євген Дикий, Виконавчий директор УПЛ, Дирекція УПЛ.

На Загальних зборах було ухвалено рішення про виключення ФК «Минай» зі складу учасників УПЛ та включення ФК «Верес», ФК «Чорноморець», ФК «Металіст 1925» до складу учасників УПЛ.

Отож на сезон 2021/22 затверджений наступний склад учасників:

Верес

Ворскла

Десна

Динамо

Дніпро-1

Зоря

Інгулець

Колос

Львів

Маріуполь

Металіст 1925

Олександрія

Олімпік

Рух

Чорноморець

Шахтар

Президент УАФ Андрій Павелко вручив усім клубам атестати.

Учасники УПЛ затвердили підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2020/21 років, щорічний звіт щодо фінансово-господарської діяльності УПЛ у сезоні 2020/21, склад Учасників УПЛ на сезон 2021/22 та фінансовий план УПЛ на сезон 2021/22.

Окреме питання порядку денного стосувалося медіа-прав УПЛ. Всі клуби одноголосно підтримали ідею створення робочої групи, яка займатиметься питаннями тендеру медіа-прав Ліги, починаючи із сезону 2022/23. Також було створено робочу групу, яка займатиметься питаннями кіберфутбольної ліги УПЛ.

Під час засідання було проведено і жеребкування календаря на сезон 2021/22, визначено місто, де буде проведено Суперкубок України — це право дісталося Києву (НСК «Олімпійський»), а також визначено команду-господаря Суперкубка — нею став «Шахтар».

Також на зборах клуби висунули чинного очільника Будинку футболу України Андрія Павелка на посаду Президента Української асоціації футболу.

Завершилося засідання колективним фото із футболками збірної України на підтримку національної команди, яка 17-го червня зіграє другий матч на Євро-2020 проти збірної Північної Македонії.