Новини
12КВІ
Огляд матчів 21-го туру Чемпіонату U-21

Зовсім недовго панував «Шахтар» на чолі турнірної таблиці

У звітному турі гірники не змогли виграти в Маріуполі, й «Динамо» своєю перемогою над «Дніпром-1» майже нівелювало відставання. При цьому кияни ще й мають матч у запасі. Відзначимо й результативну звитягу полтавців у поєдинку зі «Львовом», хоча вона й не допомогла «Ворсклі» зрушити із сьомого місця.

«Маріуполь» — «Шахтар» — 1:1 (протокол матчу)

Дербі вийшло на славу: гірникам довелося відіграватися.

«У футболі трапляється всяке. Коли ми дивимося на суперника і відчуваємо, що він недостатньо сильний, то вступаємо в гру не з найкращим настроєм, — пояснив після матчу тренер «Шахтаря» Фернандо Валенте. — Пропустили необов'язковий гол, але від нашого колишнього футболіста, який, безумовно, талановитий (Олександр Сименко — прим.). Уже після ми створили достатньо моментів, щоб перемогти. Іноді розпоряджалися м'ячем не кращим способом, але суперник теж був агресивний. В кінці ми могли забити з пенальті, але не вдалося. Треба робити висновки і ставати краще».

«Десна» — «Олександрія» — 0:1 (протокол матчу)

Гості продовжують битися за місце у чільній п’ятірці (або й вище), тож будь-що мали брати три очка у Чернігові. Взяли вони їх з допомогою голу з пенальті й вилученню у суперників захисника Рассохи. Олександрійці зберегли свою четверту позицію.

«Динамо» — «Дніпро-1» — 3:0 (протокол матчу)

Кияни виконали завдання ще до перерви, коли забили Вікентій Волошин і Клейтон, у другому таймі гол додав і Ванат.

«Потішив перший тайм і те, що ми перемогли, — резюмував наставник динамівців Юрій Мороз. — Кінець другого тайму також був більш-менш задовільним, а ось середина другої половини зустрічі — огидна, хлопці не могли взяти м'яча під контроль».

Також тренер висловив претензії і до Волошина, і до Ваната…

«Рух» — «Минай» — 4:0 (протокол матчу)

Цього дня форвард господарів Іван Литвиненко святкував 20-й день народження. Зробив дубль, допоміг команді перемогти й одноосібно залишитися на третьому місці.

«Це вже не вперше, що я проводжу офіційний поєдинок у свій день народження, — зізнався опісля футболіст. — Ще коли грав за Дніпро, на свої уродини робив хет-трик. Зараз у моєму активі дубль. Найголовніше, що і тоді, і тепер моя команда перемогла. Ми завжди впевнені у своїх силах. Гадаю, ключову роль відіграло не те, що «Минай» залишився в меншості, а саме наш перший гол».

«Ворскла» — «Львів» — 5:2 (протокол матчу)

Хоч у форварда полтавців Данила Кравчука іменини аж у липні, він цього уїк-енду також зробив подарунок собі й своїй команді. Нападник видав хет-трик, і на 57-й хвилині господарі повели 4:1. Наздоганяв його львів’янин Остап Малашевський, але забив тільки двічі, причому вдруге добивши м’яча після невдало виконаного пенальті.

«Зоря» — «Інгулець» — 4:0 (протокол матчу)

Забивши передостанній команді один гол до перерви, і три — опісля, луганці обійшли у таблиці «Маріуполь» і вийшли на восьме місце. Відзначимо, що останній гол на рахунку 18-річного форварда Артема Лєгостаєва: три голи у чемпіонаті, ще сім — у турнірі U-19.

«Олімпік» — «Колос» — 0:3 (протокол матчу)

Ковалівці солідно підсилившись гравцями з першої команди, не залишили шансів аутсайдеру. Щоправда, забивати почали аж на 72-й хвилині, зате встигли зробити це тричі. Голами «допомогли» Євгеній Ісаєнко й Олексій Зозуля, які вже давно не є гравцями молодіжного чемпіонату.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Шахтар».