Новини
19ЖОВ
Огляд матчів 6-го туру Чемпіонату U-21

Тільки чотири повноцінні тури відіграли команди у молодіжній першості, як нещадний коронавірус знову втрутився у календар

 Через масовий спалах болячки в «Олександрії» її зустріч із «Інгульцем» перенесено на невизначений термін. Та й без того несподіваних результатів вистачало. Взяти хоча б зміну лідера через поразку «Динамо» в гостях у «Руха»...

«Зоря» — «Колос» — 2:3 (протокол матчу)

Перемогу ковалівців можна назвати заслуженою, адже вони постійно вели у рахунку. Відкрив його сенегалець Мамаду Данфа, забивши вже четвертий гол у чемпіонаті U-21. Більше нього в цьому сезоні забивали лише Богдан В’юнник з «Шахтаря» (12) та Антон Байдал з «Маріуполя» (5).

Луганці відігралися (Віталій Нерух), як згодом і ще раз (Сергій Демченко), вже після влучного удару Станіслава Коваля. Та на 70-й хвилині капітан «Колосу» Станіслав Мораренко покарав господарів за нерозсудливу гру у захисті.

«Шахтар» — «Львів» — 2:1 (протокол матчу)

І тут гості забили першими, 19-річний хавбек Сергій Топчій майстерно пробив у дальній кут. Та ще до перерви гірники зрівняли з пенальті, а у другому таймі Едвард Кобак знову влучно пробив 11-метровий. Футболісти «Шахтаря» виграли шостий матч з шести із загальним рахунком 25:6, тобто опір львів’ян варто вважати серйозним.

«Гра складалася так, що могли розраховувати і на більш приємний результат. Незважаючи на те, що зустрічалися з таким хорошим суперником, мали можливості і шанси, аби зіграти краще, що стосується результату. Прикро, звісно, що поступились, але хлопцям за гру подякував. Відіграли добре», — зазначив тренер ПФК «Львів» U-21 Тарас Мазур.

«Рух» — «Динамо» — 3:1 (протокол матчу)

Львів’яни зухвало перервали переможну серію динамівців без пропущених м’ячів. Ще у першому таймі екс-карпатівець Петро Харжевський двічі пробив Руслана Нещерета, причому у другому випадку кіпер киян явно помилився, а перший гол записали на автогол Богдана Білошевського. У другому таймі інший колишній гравець «Карпат» Остап Притула переграв Нещерета ще й зі штрафного. Після матчу керманич «Динамо» Юрій Мороз закликав підтримати 18-річного воротаря молодіжної збірної України: мовляв, «помиляються усі».

Відзначимо появу в першій половині жовтня у складі «Руха» великої кількості нещодавніх гравців «Карпат». Окрім Притули та Харжевського це Ярослав Карабін, Денис Слюсар, Василь Руніч. В запасі залишився словенський легіонер Давід Зец (20 років), а загалом господарі активно використали можливість залучити до гри досвідчених футболістів. В їх складі ми побачили Володимира Заставного, Вадима Парамонова, Андрія Кухарука та Станіслава Козловського. У «Динамо» зіграв лише один виконавець, який за віком ніяк не годиться до молодіжної збірної України — Артем Шабанов.

«Минай» — «Маріуполь» — 4:0 (протокол матчу)

На 33-й хвилині воротар азовців Павло Кравцов розлютив капітана минайців Олексія Шпака, відбивши його удар з пенальті. У підсумку Шпак забив з гри, допомогли й партнери (Максим Сягровський та Максим Навроцький), а також й суперник (автогол досвідченого Ігоря Тищенка), і тепер тренеру «Маріуполя» Олексію Гетьману знову доведеться вести серйозну розмову, як і після поразки від «Ворскли» у 4-му турі (1:4).

«Олімпік» — «Ворскла» — 1:1 (протокол матчу)

Аж у шостому своєму матчі здобув перше очко в чемпіонаті «Олімпік». Могли взяти й три, та на 87-й хвилині Валерій Дубко зрівняв рахунок. Хоча цілком могли олімпійці й програти, реалізуй досвідчений Микита Татарков пенальті ще на 8-й хвилині. Але його удар нейтралізував Андрій Чекотун.

«Дніпро-1» — «Десна» — 0:2 (протокол матчу)

Найкраще проілюструє гру коментар старшого тренера дніпрян Олександра Поклонського: «Якщо поглянути лише на результат, не беручи до уваги зміст гри, можна припустити, що суперник нас легко обіграв. Але якщо взяти створені моменти, відсоток володіння м’ячем, в нас було все краще. Підвела реалізація. Молоді хлопці — ми їм постійно кажемо, що головне це реалізація. Але іноді вони й на тренуваннях бавляться. Сьогодні ж і воротар «Десни» гарно зіграв, і не пощастило нам, коли м’яч влучав у поперечину та хрестовину. Таке трапляється, і у матчах з цією командою це вже втретє! В матчах минулого сезону та сьогодні ми створили, напевно, моментів 30, але у всіх випадках програли».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Рух».