Новини
19ЖОВ
Огляд матчів 6-го туру Чемпіонату U-19

У юніорській першості коронавірус завадив проведенню відразу двох матчів: окрім епідемії в «Олександрії», захворіли й футболісти «Десни»

З-поміж інших результатів відзначаємо першу поразку «Динамо»: команда Ігоря Костюка слідом за старшими товаришами (тренер — Юрій Мороз) поступилася в гостях «Руху». Але втримала першу сходинку в турнірній таблиці.

«Рух» — «Динамо» — 1:0 (протокол матчу)

Молодшій команді киян також не вдалося зачепитися за очки у двобої з «Рухом». І знову киян засмутив екс-гравець «Карпат»: Назарій Федурко пройшов правим флангом, прострілив, і Антон Боль, намагаючись перервати політ м’яча, лише зрізав кулю в дальній кут власних воріт. Але гол записали все ж на Федурка.

А на третій компенсованій до матчу хвилині за порушення правил проти Назара Волошина арбітр призначив пенальті, і Юрій-Володимир Герета спочатку відбив удар екс-партнера по «Карпатах» Юрія Тлумака, а потім ще й добивання Кіріла Попова.

«Навіть нічия сьогодні не була б логічним результатом, — зізнався після матчу наставник «Динамо» Ігор Костюк. — У першому таймі ми пропустили м'яч із напівмоменту, свої ж нагоди не реалізували. Але це юнацький футбол, тут, на жаль, немає стабільності — є злети, а є провальні ігри. Не було агресії в завершальній стадії, тому цей матч і програли».

Відзначимо також появу у складі «Руха» групи новачків з табору «Карпат». Окрім одного з героїв матчу Герети, це Віталій Роман, Богдан Слюбик, Денис Слюсар, Назар Русяк, Ярослав Карабін та Андрій Столярчук. Четверо — Герета, Русяк, Слюбик та Столярчук — гравці юнацької збірної України (2004 рік народження). Цю ж збірну представляють Віталій Холод та Іван Варфоломєєв, які з’явилися у заявці «Руха» раніше та встигли провести кілька матчів.

У «Динамо» також останнім часом популярним став львівський напрямок селекції. Влітку перейшов Юрій Тлумак («Карпати»), нещодавно — Володимир Матусевич, Василь Танчак, Валентин Пасічник та Роман Михайлів (всі — «Львів»). Лише останній поки що не дебютував за динамівців.

«Шахтар» — «Львів» — 2:2 (протокол матчу)

Пробуксовує поки що «Шахтар» Оскара Ратултури. Ще й через зараження коронавірусом гравців першої команди чимало футболістів «Шахтаря» U-19 пішли на вимушене підвищення до дублю, тож зі «Львовом» грала група 17-річних гірників. Один із них — Олег Козішкурт — на 81-й хвилині мав робити рахунок 3:1, та з пенальті пробив повз ворота. А за кілька хвилин 16-річний захисник галичан Петро Величко, що залучався вже й до основи, зрівняв цифри на табло.

«Приємно, що спрацювали наші стандарти, які ми так старанно награємо на тренуваннях. Загалом, грою, як і результатом, звісно, задоволений», — підсумував наставник ФК «Львів» U-19 Олег Колобич.

«Минай» — «Маріуполь» — 0:1 (протокол матчу)

Закарпатцям вдавалося відбиватися від атак азовців, й проводити свої, аж поки на 55-й хвилині Тугай Алізаде не пройшов із м’ячем до ліній штрафної, звідки й поцілив у кут воріт. Завдяки цій непростій перемозі «Маріуполь», в запас якого на матч було записано лише трьох гравців, вибився на друге місце в турнірній таблиці.

«Зоря» — «Колос» — 3:0 (протокол матчу)

Ще до перерви гості отримали всі три голи, й так і не змогли відповісти бодай одного разу. Двічі влучно пробивав 18-річний форвард Артем Лєгостаєв, наразі у нього вже 5 голів, і він впритул наблизився до кращого снайпера турніру — динамівця Владислава Ваната (6).

«Олімпік» — «Ворскла» — 0:1 (протокол матчу)

Навіть граючи більшу частину матчу проти суперника у меншості (на 16-й хвилині було вилучено капітана «Ворскли» Євгена Павлюка), олімпійці не змогли взяти очки. І навіть не зуміли забити. Натомість пропустили від 16-річного захисника Віталія Мороховця, й продовжують упевнено посідати останнє місце у таблиці.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Шахтар».