Новини
11СЕР
Андрій Мостовий: «Міжнародний досвід є в усіх гравців «Десни»

Оборонець дебютанта єврокубків розповідає про початок безпосередньої підготовки до історичного сезону

— Андрію, проглянувши склад чернігівської команди в спарингу з «Діназом», у когось виникне враження про великі кадрові зміни…

— Це помилкове враження. Деяких футболістів основи не було просто тому, що сьогодні маємо контрольний матч із «Динамо», і ті, хто не виходив на поле 10 числа, через день зіграють увесь матч. От і все. Великих кадрових змін — у розумінні втрат — не буде. Навпаки: сподіваємося на підсилення.

— У згадуваному спарингу екс-капітана Дениса Фаворова підміняв Василь Пінчук…

— Думаю, це тимчасово. Він гравець дубля, тобто дуже молодий. Очевидно, наступного сезону основним на цій позиції буде Юхим Конопля.

— Наприкінці минулого Чемпіонату «Десна» грала з трьома центральними захисниками. Чи плануються такі ж експерименти й надалі?

— Поки що під час тренувальних зборів не було жодних експериментів. У тому числі — з тактичними схемами. Граємо звично і тренувальний процес також звичний.

— Скільки ще заплановано спарингів?

— Чесно кажучи, не знаю. Сьогодні з «Динамо», а потім нам повідомлять.

— Як Вам літо 2020 року загалом і тренувальний процес — зокрема?

— Справді, деякі моменти незвичні, причому з неприємного боку. Хотілося відпочити — літо все-таки. Але є так, як є. Цілий рік отакий: до якогось етапу все нормально, потім карантин, повноцінного тренувального процесу немає, потім поновився сезон, завершився й менше ніж за місяць — новий… Усі футболісти «Десни» готуються, тому, думаю, особливих проблем не буде.

— Про минулий сезон. Чого не вистачило для медалей?

— Справа точно не у «фізиці». Думаю, не вистачило психологічної стійкості. Звісно, дуже підкосив матч із «Олександрією». Я тоді вийшов на заміну, а з лави запасних, тобто збоку, бачив усе так: ми контролюємо гру, ведемо в рахунку, й тут — гол, другий, ми почали нервувати й не впоралися з цим. В останньому матчі, вважаю, нічим не поступилися «Зорі».

— Є хвилювання перед єврокубками —дебютними як для клубу, так і для більшості його гравців?

— Поки ні, бо до цього далеко. Зараз головне — добре підготуватися до старту Favbet Ліги, а потім уже подумаємо про іншу Лігу — Європи.

— Однією з проблем «Десни» буде відсутність міжнародного досвіду в більшості гравців. Хто із команди має такий? Паст, Гітченко, Калитвинцев, Тотовицький, Будківський…

— Знову-таки, вважаю, тут більше психологія. Тим паче насправді міжнародний досвід є в усіх — ми ж щороку протягом зимових тренувальних зборів у Туреччині граємо спаринги з клубами всієї Європи.

Фото прес-служби ФК «Десна».