Новини
07СЕР
Євгеній Цимбалюк: «Рішення керівництва додало Климовському впевненості»

Універсальний футболіст «Олімпіка» розповідає про передсезонні тренування й коротко оглядає попередній ігровий рік

— Євгенію, Ваша команда Вже активно готується до нового сезону. Є якась специфіка в нинішніх тренуваннях?

— У цілому — ні. Добре, що почали заранні — маємо майже чотири тижні для хорошої підготовки. Можемо не форсувати процес. А так — усе звично: фітнес, бігові вправи, теорія… На день — два тренування.

— Судячи з контрольного матчу проти «Діназу», «Олімпік» очікують відчутні зміни в складі.

— Так, є багато новачків, деякі гравці вже залишили клуб. Доводиться награвати нові зв’язки на полі. З другого боку, основа залишиться: Лебеденко, Пасіч, Снурніцин, Політило, Шахаб…

— Ігор Климовський недавно позбувся приставки «в.о.», заслужено ставши головним тренером. Яке це відобразилося на ньому?

— Мені здається, це додало йому впевненості. Він ішов до цього й хотів. Відчуває в собі силу й хоче передати її нам. Ігор Петрович дуже цінує це рішення керівництва! Працюючи поряд із іншими тренерами, він, як я бачу, взяв у кожного з них.

— Завершення Favbet Ліги 2019/20 років видалося для «Олімпіка» по-справжньому ударним. Оті 9:2 за підсумком двох ігор — щось неймовірне!

— Я сказав би, що це стало передусім свідченням нашого професіоналізму: на команду не тис тягар результату, але ми не пішли завчасно у відпустку й провели кінцівку Чемпіонату на високому рівні.

— А як щодо загальних вражень про попередній ігровий рік?

— Сезон провели невдало. А що ще можна сказати, якщо перед нами було завдання пробитись у першу шістку, проте ми його не виконали? Нам хочеться знову виступити в Лізі Європи — той досвід дуже сподобався.

— Чи вдасться виконати відповідне завдання в Чемпіонаті 2020/21 років?

— Сподіваюся. Впевнений: шанс на п’яте місце буде в багатьох команд. Якщо гратимемо так, як наприкінці минулого сезону, — все має вийти. Тим паче в усіх перед очима позитивний приклад «Колоса»!

— Що скажете про особисті плани? З усього помітно, що Ви постійно прогресуєте.

— Зрозуміло, зараз я футболіст «Олімпіка» й цілком зосереджений на праці тут. А в майбутньому, дуже сподіваюся, спробую сили в європейському футболі.

Фото прес-служби ФК «Олімпік».