Новини
31ТРА
«Шахтар» — «Динамо» — 3:1

В українському Класичному перемога за «гірниками»

Останній матч першого після поновлення чемпіонату туру подарував одне з найпринциповіших і найочікуваніших протистоянь в українському футболі, де бракувало хіба що глядачів на стадіоні.

Команди не відсиджувалися у захисті, атакували, пресингували й радували глядацьку тв-аудиторію небезпечними моментами.

Кияни хоча й були у статусі гостей, у першому таймі почувалися господарями на НСК — більше й небезпечніше атакували й першими забили. Хоча система VAR після перегляду повтору, взяття воріт не зарахувала. Незабаром кияни таки досягли свого, а чисте взяття воріт на свій рахунок записав Буяльський після помилки в захисті суперника. Раділи динамівці успіху не довго. Втративши на мить концентрацію дозволили Марлосу вже за хвилину обвідним ударом зрівняти рахунок.

Після перерви краща фізична готовність «гірників» далася взнаки. «Шахтар» додав у швидкості, запресингував активніше — й результат не забарився. Після кількох небезпечних моментів Марлос вдруге досяг свого, не зустрівши гідного опору в захисті. А незабаром стрімка контратака господарів закінчилася й третій голом. Питання щодо переможця було вирішене.

У підсумку підопічні Луіша Каштру ще більше зміцнюють свої лідерські позиції в турнірній таблиці та покращують домашню безпрограшну серію до 31 матчу.

Фото прес-служби ФК «Шахтар».

Рапорт арбітра «Шахтар - Динамо»