Новини
29ТРА
Денис Безбородько: «Не хочу ще раз пережити період карантину»

Нападник «Олександрії» розповідає про досвід індивідуальних тренувань, користь спарингів та враження від єврокубків

— Денисе, всі опитані футболісти й наставники команд Favbet Ліги стверджують, що основна шкода періоду вимушеного простою в тому, що розірвалися ігрові зв’язки. Наскільки вже встигла їх відновити «Олександрія»?

— Нам дуже суттєво допомогли два спаринги — з «Ворсклою» та «Черкащиною». Але в будь-якому разі до тієї форми, яку мали, наприклад, після зимових зборів, іще дуже далеко. Потрібно більше часу для підготовки. Думаю, перші три-чотири тури після перерви всі наші команди відновлюватимуть кондиції.

— Дмитро Шастал розповідає, що після поновлення командних тренувань наставники «Олександрії» не стали навантажувати підопічних. Утім, є підозра, що за останній тиждень заняття стали насиченішими

— Ні, нічого подібного — у нас звичайний режим тренувань. Справа в тому, що під час карантину ми мали насичену програму індивідуальної підготовки, всі намагалися виконати її, тому на командних заняттях нас, можна сказати, просто приводили до якогось спільного показника… Ще раз наголошу: маємо небагато часу для підготовки до матчів, у стартових турах видовищного футболу не варто чекати. І я не думаю, мовляв, усі скучили за футболом і будуть нестися полем — тут аби не ушкодитися, акуратно треба буде грати

— Якщо не секрет, де і як провели карантин?

— У Чернігові, вдома. Працював, інколи бачився з хлопцями, з якими грав у «Десні» і з якими дружу. На початку карантину часом збирались і по двоє перекидали м’яч через сітку.

— Як зараз оцінюєте два місяці без футболу?

— Нічого позитивного для себе не виніс і не хочу ще раз пережити таке. Найскладніше було у психологічному плані: тренуєшся сам, це швидко набридає, тисне психологічно. Коли є командні заняття — все простіше, бо наявний змагальний процес. А під час індивідуальних тренувань змагаєшся сам із собою… Думаю, в перших турах усі наші гравці будуть максимум на 70-80% готовності.

— Порівняно з виступами за «Десну» Ви, як здається багатьом, додали у плані «фізики» та бійцівських навичок. Чи правильне це відчуття і що ще дав період виступів за «Олександрію»?

— Складно відповісти — має пройти більше часу… Для мене головне — досвід від матчів у єврокубках. Це незабутньо й хочеться повторення: європейські стадіони, європейський футбол…

— Поточного сезону в матчах Favbet Ліги Ви забили три м’ячі. Минулого, у Чернігові, — п’ять. Що треба зробити для покращення результативності?

— Працювати більше. Виправляти недоліки. Я розумію, що в індивідуальній статистиці такі дані не радують. Однак, звичайно, головне, щоби команда перемагала і я був корисний для неї.

Фото прес-служби ФК «Олександрія».