Новини
25ЛЮТ
Огляд матчів 19-го туру Чемпіонату U-21

Перший же цьогорічний тур спричинив кардинальні зміни нагорі турнірної таблиці молодіжного чемпіонату України

Динамівці обіграли лідера — «Ворсклу» й разом із «Шахтарем» очолили перегони.

З-поміж інших результатів відзначимо шалений спротив «Десни» у матчі з гірниками, та поразку п’ятої команди чемпіонату «Зорі».

«Маріуполь» — «Зоря» — 2:0 (протокол матчу)

Виключно через власні помилки луганці пропустили два голи. «Маріуполь» ними вправно скористався, а під завісу матчу гості, перебуваючи у чисельній більшості, не зуміли забити бодай раз. До речі, вилучився у складі азовців нещодавній новачок, 20-річний захисник «Шахтаря» Назарій Муравський. А голи забивали Антон Байдал та Микита Петерман, які вже виступали за першу команду «Маріуполя».

«Шахтар» — «Десна» — 1:0 (протокол матчу)

Навіть підсилена Владиславом Вакулою атака гірників так і не змогла забити у ворота чернігівців, що захищалися кількісно та якісно. Лише на 84-й хвилині чудо-постріл вдався півзахиснику Георгію Судакову, й відважна «Десна» залишилася без очок. А повторення домашнього подвигу було таким близьким (матч 8-го туру на «Чернігів-Арені» завершився із рахунком 0:0).

Для «Десни» це третя поспіль поразка без забитих голів, а для «Шахтаря» — друга поспіль перемога, причому з мінімальною перевагою над суперником.

«Динамо» — «Ворскла» — 3:2 (протокол матчу)

Натомість в іншому передмісті Києва — у Віті-Литовській — голів було забито аж півдесятка. При цьому гості відзначилися першими й навіть виграли тайм (лауреатом став Йохана Мкомола і це вже його четвертий гол у турнірі), та по перерві Георгій Цітаішвілі з компанією поставили зухвальців на місце. Міг він зробити й дубль, однак не зміг пробити воротаря з пенальті.

Натомість героєм став Беніто: новачок «Динамо» забив у першому ж офіційному матчі, першим же дотиком, оскільки вийшов на заміну за хвилину до того. Ще один гол у киян забив Вадим Мащенко, у полтавців — Данііл Сємілєт.

«Карпати» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Дніпряни впиралися, билися, однак для «Карпат» ті три очка були ще важливішими, бо дозволяли майже впритул наблизитися до «Зорі» й не підпустити до себе «Маріуполь». Адже боротьба за місце у шістці обіцяє бути не менш захоплюючою, аніж за медалі.

Два м’ячі у господарів забили Володимир Рудюк та Василь Руніч. А гості продовжили свою сумну 16-матчеву безвиграшну серію.

«Олександрія» — «Колос» — 1:0 (протокол матчу)

Програв й інший дебютант чемпіонату, тут долю трьох очок вирішила контратака господарів, під час якої м’яч після прострілу з флангу влучив у руку захиснику ковалівців. Пенальті реалізував Андрій Новіков (вже 7-й гол у чемпіонаті й перший з 11-метрової позначки), гості поступилися, однак заслужили схвальні відгуки про свою гру та самовіддачу від керманича першої команди «Колоса» Руслана Костишина, який зі своїм штабом був присутнім на поєдинку дублерів.

До речі, молодіжна команда «Колоса» не забиває вже три матчі поспіль.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Динамо».