Новини
28ЛИП
«Динамо» — «Шахтар» — 2:1

Кияни — переможці Суперкубка Favorit!

…Головне враженням від першого тайму XVI Суперчаші можна охарактеризувати як відсутність великих сюрпризів у виконанні обох команд. Це здивувало й не здивувало водночас.

Не здивувало, оскільки в «Динамо» продовжує працювати Олександр Хацкевич, будуючи команду за принципами, впровадженими акурат два роки тому. Й здивувало, оскільки «Шахтар» наставника змінив, однак, судячи з усього, Луїш Каштру вирішив — можливо, поки що — розвивати ліню Паулу Фонсеки.

Як наслідок, ми побачили дуже напружений, нервовий і при цьому високоякісний футбол. По гольових моментах у стартовій 45-хвилинці до компенсованого часу була рівність — 2:2. Однак саме в додані арбітром хвилини «гірники» зуміли відкрити рахунок, і для всіх стало очевидно, що другий тайм розвиватиметься інакше.

Й сталося саме так!

Причому до 80 хвилини здавалося, ніби поступаються донеччани, а не кияни: саме «Шахтар» володів ініціативою, створивши кілька «забійних» моментів. І тут…

«Дві хвилини, які перевернули Суперкубок України-2019» — так можна охарактеризувати те, як підопічні Хацкевича зрівняли рахунок і миттєво вийшли вперед. Для «гірників» це стало таким шоком, що єдину нагоду зрівняти рахунок вони втратили вже в компенсований арбітром час.

ПРОТОКОЛ МАТЧУ