Новини
03ЖОВ
Владислав Вакула: Все залежить від мене й мого ставлення до футболу

Півоборонець «Маріуполя» коментує свої показники на полі та демонструє правильний погляд на життя

— Владиславе, за 10 турів сезону Ви зіграли дев’ять матчів і двічі забили. Такі показники в контексті 19-літнього футболіста вражають!

— По-перше, це заслуга всієї команди. По-друге, завжди варто прагнути до чогось більшого. Спробую в наступних 10-ти турах мати ще кращі показники.

— Цікавий момент: як на Вашу гру звернули увагу наставники «Маріуполя», пам’ятаючи про те, що минулого сезону, виступаючи за «Сталь», Ви лише тричі виходили на поле в зустрічах Чемпіонату УПЛ.

— Від себе скажу таке: коли мені влітку прийшла пропозиція перейти в Маріуполь, одразу погодився, бо розумів, що це хороший клуб для прогресу. А про те, де на мене звернули увагу… Не розмовляв про це з тренерами, але думаю, що в Чемпіонаті U-21.

— Іще одна ситуація, варта уваги: в багатьох джерелах Вам відводять амплуа форварда, натомість зазвичай граєте на позиції лівого вінгера. Яку позицію вважаєте оптимальною?

— Лівого атакувального півзахисника — форварда. Раніше, на рівні ДЮФЛ, виступав на інших позиціях у нападі — правого нападника, «10-ки». Але й на тому рівні зазвичай грав ліворуч в атаці.

— У приватній розмові один із представників експертної ради УПЛ сказав: «Нинішні успіхи Вакули — більше емоція, а не ігровий клас. Справжні випробування для нього почнуться тоді, коли матчі на найвищому рівні втратять новизну й перетворяться на буденність»…

— Я вважаю, все залежить від мене й мого ставлення до футболу. Все в моїх руках.

— Правоту згаданого експерта своєрідно підтверджують цифри InStat. Давайте розберемо їх по черзі. Перший показник — точність пасів: у Вас вона становить 68%. Це поганий показник!

— Справді поганий. У сьогоднішньому футболі хороший — 85-90%. Треба старатися, багато працювати, щоб у майбутньому відповідати сучасним вимогам.

— Друга цифра InStat — єдиноборства: у Вас 59% виграних. Теж не вражає…

— Я поки не можу мати тут високі показники — як через свою позицію, так і фактуру. І навиків відповідних поки не маю. Проте й це треба вдосконалювати.

— З другого боку, InStat показує доволі хороші дані щодо обвідок — у Вас 79% вдалих.

— Непогані дані, але і їх потрібно покращувати. Можна й треба доводити до 90%.

— Наступний тур Чемпіонату почнеться поєдинком «Маріуполя» з «Карпатами» — командою, над якою певний час тяжітиме результат 1:6 від «Шахтар».

— У 10-ти турах ми втратили багато очок, тому не маємо іншого виходу, як здобувати їх у наступних матчах. У грі з львів’янами нас влаштує тільки позитивний результат, тобто перемога.