Новини
13СЕР
Огляд матчів 1-го туру Чемпіонату U-19

Слідом за чемпіонатами Української Прем’єр-Ліги та U-21 минулими вихідними розпочалася під егідою УПЛ і юніорська першість

Уже стартовий матч задав першому туру гольовий тон, та, звичайно ж, п’ять голів, забитих у Луцьку, виглядають блідо на тлі динамівської феєрії у Чернігові.

«ВОЛИНЬ» — «АРСЕНАЛ» — 2:3 (протокол матчу)

Деякі побоювання щодо кадрових можливостей канонірів (чи вистачить новачку УПЛ талантів аж на дві молодші команди) розвіялися у першому ж таймі. Зовсім не слабка «Волинь» (учасниця нещодавнього «фіналу чотирьох» у першій юніорській лізі) до перерви пропустила тричі! Утім, змогла зібратися, двічі відповіла й могла навіть зрівнювати рахунок.

«ЛЬВІВ» «ШАХТАР» 1:3 (протокол матчу)

Із поразки стартував і ще один новачок. Гірники просто не мали права псувати тренерський дебют Андресу Карраско, та й до старту в Юнацькій лізі УЄФА підготуватися треба, як слід. Тож, хоч донеччани й пропустили першими, перемогу таки здобули, відзначимо дубль капітана Артема Бондаренка.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» «ВОРСКЛА» 1:0 (протокол матчу)

А ось в Одесі суперники зіпсували тренерський старт новоспеченому очільнику полтавців Олегу Краснопьорову. Постарався капітан моряків Євген Ратушняк, відкривши рахунок вже на 9-й хвилині. На третій компенсованій він же міг його подвоїти, та схибив з пенальті.

«МЕТАЛУРГ» «ЗОРЯ» 1:2 (протокол матчу)

Можливо, запоріжці й мали б шанс на вдалий дебют в чемпіонаті, якби зустрічалися на старті не з таким досвідченим бійцем, як «Зоря». Підопічні Дмитра Кари-Мустафи розсудливо забили по голу в кожному з таймів, пропустивши лиш під завісу матчу. «Розслабилися, та й заміни не посилили гру», — відзначив тренер луганців, які базуються саме у Запоріжжі.

«МАРІУПОЛЬ» «ОЛЕКСАНДРІЯ» 1:1 (протокол матчу)

Єдину нічию у турі організували середняки попереднього чемпіонату. Довго грали 0:0, та щойно господарі вийшли вперед (на 60-й відзначився Шинкаренко), через 9 хвилин один із братів-близнюків Луцівих — а саме Петро — відновив рівновагу.

«КАРПАТИ» — «ОЛІМПІК» — 3:0 (протокол матчу)

І тут підопічні привітали нового тренера перемогою: Роман Гнатів дебютував у якості очільника карпатських юніорів, та невимушено переграв олімпійців. Відзначилися лідери колективу — Козак, Руніч і Лісовик, а ось знаний снайпер Сікан промовчав. Отримав лише попередження.

«ДЕСНА» — «ДИНАМО» — 1:10 (протокол матчу)

Найважче з-поміж новачків довелося на старті чернігівцям, до них завітав чемпіон. Та навіть ця обставина не передбачала такого фіналу. Вигравши перший тайм із рахунком 5:0, молоді гості по перерві ніби влаштували снайперські перегони: хто ж заб’є найбільше. Виграв Вікентій Волошин, у нього хет-трик, у Сорокіна з Ісаєнко «лише» по дублю.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)