Новини
31ТРА
Огляд матчів 26-го туру Чемпіонату U-19

Якщо у молодіжній першості до самого кінця трималася золота інтрига, то в юніорському чемпіонаті до останнього туру не були відомі володарі срібного й бронзового комплектів нагород

Все вирішилося на користь «Шахтаря», до честі «Карпат» варто відзначити, що хлопці Андрія Тлумака поступилися їм лише за різницею м’ячів.

«СТАЛЬ» — «ЗІРКА» — 1:2 (протокол матчу)

Невдахи нинішнього турніру свій двобій провели заздалегідь, ще у березні. Перемогу тоді кропивницькі парубки святкували завдяки дублю Станіслава Писарєва. Утім, три очка не врятували «зіркових» від образливого звання «аутсайдер».

«ЗОРЯ» — «ДИНАМО» — 3:1 (протокол матчу)

Оце так грюкнули наостанок луганці. Хай кияни не виставили найоптимальніший склад, нехай вже й турнірно не були мотивовані, однак програвати по ходу зустрічі 0:3, то вже занадто навіть для дострокового чемпіона. Єдиною втіхою став гол з пенальті Євгенія Ісаєнка, щоправда, він тільки зміцнив і без того здобуту лідерську позицію динамівця — 17 голів у 22 матчах.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ОЛІМПІК» — 1:1 (протокол матчу)

Господарі мали чудову нагоду посунути з восьмого місця «Ворсклу», на яку чекала непроста сутичка зі ще одним претендентом «Скалою». І Павло Пастухов через годину гри наблизив олександрійців до перемоги. Всі сподівання перекреслив влучний удар Андрія Кравчука на 89-й.

«ШАХТАР» — «ВЕРЕС» — 2:0 (протокол матчу)

Потужний навесні «Верес» не зміг зупинити гірників на шляху до срібла. Нещасливою стала 13 хвилина: тоді Михайло Мудрик, що тільки-но відсвяткував останній дзвінок у школі, відкрив рахунок. У другому таймі Артем Холод додав свій м’яч, а на 74-й сподівання гостей відігратися перекреслило вилучення їхнього захисника Харіпова.

«КАРПАТИ» — «АРСЕНАЛ» — 2:1 (протокол матчу)

Керманич галичан Тлумак та його хлопці дотрималися слова: «Шахтареві» зовсім нелегко далося те срібло. Навіть коли каноніри досить несподівано зрівняли рахунок, зовсім не вірилося, що «Карпати» не дотиснуть суперника. Переможний гол вдався чи не найкращому у весняній частині гравцеві львів’ян Ростиславу Ляху. Шість із восьми своїх м’ячів він забив саме у другій частині чемпіонату.

«ВОРСКЛА» — «СКАЛА» — 4:2 (протокол матчу)

Зрозумівши, що помилятися більше не можна, полтавчани видали геройський матч. Ведучи в рахунку 2:0, примудрилися розгубити перевагу, бійці зі Стрия зрівняли рахунок, при цьому ворскляни ще й залишилися у меншості. Однак захисник Ілля Юрченко із Денисом Галатою таки вибили своїй команді три очка.

«МАРІУПОЛЬ» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 1:2 (протокол матчу)

Приазовці хоч і йшли слідом за моряками в таблиці, на їхнє шосте місце вже не зазіхали. Та про всяк випадок одесити обіграли переслідувачів, хоча й пропустили першими (рахунок відкрив невтомний Артур Мурза). В останні 15 хвилин матчу гості забили двічі й потішили свого тренера Олександра Горобця переможною крапкою.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)