Новини
21ТРА
Комітет арбітрів ФФУ розвиває проект «Post Scriptum»

32-ий тур, 19.05.2018, матч “Олександрія” - “Олімпік”

50 хв. Гол господарів було не зараховано правильно через очевидне порушення скоєне гравцем № 44 господарів, який штовхає ззаду футболіста № 42 гостей з метою заволодіння м’ячем та взяттям воріт. Було правильно призначено ШУ на користь команди гостей, що захищались.

54 хв. 11У було правильно призначено на користь господарів за гру всередині штрафної площі в ноги суперника з боку гравця № 88 гостей, який влучає не в м’яч, а в ноги футболіста № 22 господарів. Позиція арбітра була оптимальною, а рішення було своєчасним.

32-ий тур, 19.05.2018, матч “Карпати” - “Сталь”

89 хв. ЧК через отримання 2-ої ЖК гравцю № 2 гостей була винесена правильно. Перша ЖК була винесена на 84 хв. за порушення, що зривало ПА гравця № 18 господарів. На 89 хв. він повторює подібне порушення, зриваючи швидку контратаку гравця № 82 господарів. Завдяки взаємодії АА № 1 з арбітром, було правильно призначено ШУ на користь господарів та було вилучено футболіста № 2 гостей.

32-ий тур, 19.05.2018, матч “Чорноморець” - “Зірка”

81 хв. Гравець № 27 гостей намагається зробити навіс до центру штрафної площі і на траєкторії польоту м’яч знаходить гравця № 48 господарів. Удар було здійснено з дуже незначної відстані, він був потужним та швидким. Гравець інстинктивно закриває обличчя, щоб захистити його. Рух руками розбалансований, але вони не створюють перешкоди удару і не збільшують об’єм тіла, і, в будь-якому випадку, якби м’яч не влучив в руки, він потрапив би у тіло. Згідно критеріїв навмисної ГР, що були зазначені вище, арбітр правильно оцінив цю ситуацію − ГР, що не заслуговувала на покарання.

32-ий тур, 19.05.2018, матч “Динамо” - “Шахтар”

22 хв. Гравець № 44 господарів зупиняє футболіста № 88 гостей, застосувавши руки, і він навіть не намагається зіграти в м’яч. За таке порушення скоєне всередині штрафної площі на користь гостей було правильно призначено 11У. В будь-якому випадку, критерії оцінки ЗОГМ, передбачені IFAB, для цього випадку не змінились, і тому не вистачає відповідної дисциплінарної санкції. Гравець № 44 гостей повинен був бути вилучений (ЧК) через наявність ЗОГМ.

26 хв. ГР гравця № 25 господарів, в якого влучає потужний удар по воротам у виконанні футболіста № 9 гостей, було оцінено правильно як ненавмисну. Його рука знаходиться у правильному положенні - вздовж тіла, і вона не створює жодної перешкоди удару, а також не збільшує об’єм тіла. Гру з боку арбітра було продовжено правильно призначенням кутового удару.

90+3 хв. Гравець № 12 гостей у безрозсудній манері стелиться у підкаті проти футболіста № 15 господарів, який перебільшує наслідки епізоду - кричить та симулює отримання більших наслідків, ніж було насправді. Динаміка та відео показують, що дії були спрямовані на заволодіння м’ячем і тому це не випадок СІГ. Звідси, гравцю № 12 була правильно винесена лише ЖК.

32-ий тур, 20.05.2018, матч “Ворскла” - “Зоря”

41 хв. Через очевидне порушення, із неналежним застосуванням рук з боку гравця № 95 гостей проти безпосереднього суперника, футболіста № 11 господарів, АА № 2 правильно інформує арбітра, а той зупиняє гру. Будо правильно призначено ШУ та винесена ЖК гравцю № 95 гостей, який демонструє незгоду із технічним та дисциплінарним рішенням арбітра, яке є бездоганним.

32-ий тур, 20.05.2018, матч “Верес” - “Маріуполь”

36 хв. Через положення поза грою у нападника, АА № 1 правильно сигналізував арбітру піднятим прапорцем про незарахування голу господарів. В момент передачі вперед, гравець, який забиває гол, знаходиться в явному та очевидному положенні поза грою.

86 хв. ЧК гравцю № 8 господарів через отримання 2-ої ЖК була винесена правильно. На 69 хв. він вчиняє безрозсудні дії під час ПА проти футболіста № 22 гостей і отримує ЖК. На 86 хв. він робить підкат прямо в ноги гравця № 2 гостей і отримує другу ЖК.


Примітки:
11У − 11-метровий удар
АА − Асистент Арбітра
ВУ − Вільний Удар
ГР − Гра Рукою
ЖК − Жовта Картка
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
ПА -  Перспективна Атака
СІП − Серйозне Ігрове Порушення
ЧК − Червона Картка
ШУ − Штрафний Удар

http://www.referee.ffu.org.ua/ukr/news/724/