Новини
07ТРА
Огляд матчів 30-го туру чемпіонату України U-21

«Динамо» відкрило тур важкою перемогою над «Маріуполем», в глибині душі сподіваючись на «Карпати»

Однак галичанам не вдалося відібрати очки у «Шахтаря», тож на верхівці таблиці змін не відбулося. Гірники перші, кияни відстають на два очка.

«ДИНАМО» — «МАРІУПОЛЬ» — 3:2 (протокол матчу)

Спочатку для господарів все складалося аж занадто добре: на 8-й хвилині Лєднєв майстерно пробив із-за меж штрафного й відкрив рахунок. Та в середині тайму не менш красивим вийшло у Горбунова виконання стандарту: метрів із 30-ти він пробив повз Бущана. На останній хвилині тайму гості взагалі вийшли вперед: орендований у «Шахтаря» хавбек Арендарук з гострого кута знову засмутив голкіпера киян. Нарешті згадав про свої безпосередні обов’язки Русин, спочатку забив сам, а вже в компенсовані хвилини вдало асистував Лєднєву.

Окремо слід відзначити першу появу на полі після лікування травми капітана «Динамо» Сергія Сидорчука.

«ОЛІМПІК» — «СТАЛЬ» — 8:1 (протокол матчу)

Приймаючи на своєму полі у  Білій Церкві передостанню команду таблиці підопічні Ігоря Климовського, звісно ж, мали певну перевагу. Але в те, що вона виллється у таку кількість голів, мабуть, не вірили й самі «олімпійці». Забивши у кожному таймі по чотири рази, донеччани вгамувалися лише на 80-й хвилині.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ЗОРЯ» — 3:0 (протокол матчу)

Двобій з лідером другої шістки одеситам явно вдався: ще до перерви вони двічі покарали воротаря гостей Хмеловського. Цікаво, що перший і третій (стався вже на 73-й) голи забили гравці, що не так давно бігали за першу команду моряків у чемпіонаті УПЛ — Сільвіо та Микола Мусолітін.

«ВЕРЕС» — «ЗІРКА» — 3:2 (протокол матчу)

Зовсім не схожим на динамівський матч (хоч і завершився з ідентичним рахунком) вийшов двобій рівненців з останньою командою таблиці. До 43-ї хвилини вони упевнено вели перед 3:0, ще й мали на одного гравця більше. Та спочатку на 43-й Маткобожик відіграв один м’яч, майже відразу кіпер «Вереса» Фастов своїм вилученням вирівняв склади, а в компенсований час «Зірка» забила вдруге! Неймовірно, але по перерві чогось подібного не відбувалося й поєдинок так і завершився мінімальною перемогою господарів.

«ШАХТАР» — «КАРПАТИ» — 3:1 (протокол матчу)

Львів’янам, аби закріпитися на третьому місці, очки були необхідні. Конче потрібні були вони і гірникам, щоб не втратити лідерство. Перший, нульовий, тайм по перерві змінився калейдоскопом подій. На дубль Кащука гості відповіли навалою і голом Кортеса. Та фірмовий штрафний від Арабідзе, що потихеньку повертається у гру після травми, зняв питання, якщо вони у когось виникали.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ВОРСКЛА» — 4:0 (протокол матчу)

На всі 100 відсотків скористалася команда Андрія Купцова невдачами прямих конкурентів — «Маріуполя» з «Карпатами». Тишком-нишком не демонструючи надпотужної і забивної гри вона обійшла усіх і красується вже на третій сходинці турнірки. Аутсайдер першої шістки був переможений завдяки дублю Верхоланцева та голам Зінкевича і Пастухова.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)