Новини
02КВІ
Огляд матчів 17-го туру Чемпіонату U-19

Матчі цього уїк-енду розділилися майже порівну: на красиві й розгромні, та ті, що пройшли без голів

У перших соло виконували лідери поточного чемпіонату й «Маріуполь», що пристав до компанії. У других пнулися зі шкіри ще вісім учасників турніру на чолі з третіми «Карпатами», так і не забили.

«МАРІУПОЛЬ» — «ЗІРКА» — 3:0 (протокол матчу)

Незважаючи на солідний 10-очковий відрив львів’ян від четвертого рядка, «Маріуполь», що його посідає, вперто намагається гандикап ліквідувати. Водночас ця перемога для нього була вкрай важливою, бо на п’яти наступала «Зоря», відстаючи лише на одне очко. Два з трьох м’ячів були забиті з пенальті, до одного з них додав гол з гри 17-річний півзахисник Данило Літовченко. Аж на 90+4-й.

«ЗОРЯ» — «СТАЛЬ» — 0:0 (протокол матчу)

А ось луганцям, хоч як їм і потрібні були залікові бали, взяти відразу три у сутичці з невдахою першості не змогли. Підсилені сербським легіонером Качавендою господарі створили мінімум чотири нагоди, які зазвичай називають стовідсотково голевими, і, не реалізувавши їх, ще більш розгнівали свого наставника Дмитра Кару-Мустафу.

«ШАХТАР» — «СКАЛА» — 7:0 (протокол матчу)

Команда зі Львівської області, що не програвала в трьох останніх турах, а в попередньому перемогла міцну «Олександрію» (2:0) несподівано сильно була бита гірниками. При цьому у складі переможців не знайшлося одноосібного забивали: у всіх семи м’ячів свій власник. Чергові голи занесли до свого активу Кулаков і Кузьменко: у першого їх уже 9 і він четвертий з-поміж снайперів, у другого стало 8 і він шостий. Головний голеадор донеччан Олексій Кащук (11) поки що на другому місці та не може поповнити свій рахунок — виступає вже за команду U-21.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «ВОРСКЛА» — 0:0 (протокол матчу)

Розчаруванням став цей тур і для олександрійців. У разі перемоги (і невдач «Вереса» й «Зорі») вони виходили б на чисте п’яте місце. Суперники таки схибили, однак і самі футболісти з Кіровоградської області спіймали облизня, не перегравши команду з-за меж першої десятки.

«ВЕРЕС» — «КАРПАТИ» — 0:0 (протокол матчу)

Ця нічия наблизили «Маріуполь» до «Карпат» вже на відстань восьми очок. Зрозуміло, дербі є дербі, однак відбувалося воно на стадіоні «Сокіл» у рідному для галичан Львові, та й у першому колі вони довели, що сильніші за рівненців (3:0). Зараз — бали втратили. Можливо далася взнаки відсутність кращого бомбардира Ременюка (8 голів), котрий нещодавно у складі збірної України U-19 пробився до фінальної частини Євро-2018, та в цьому матчі не грав.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ОЛІМПІК» — 0:0 (протокол матчу)

Сусіди по турнірці вирішили не битися до крові за три очки, а тихо-мирно розділити їх. Утім, гості таки не стрималися: вже на 90+1 хвилині їхній захисник Ілля Тимошенко нарвався на червону картку.

«АРСЕНАЛ» — «ДИНАМО» — 0:5 (протокол матчу)

Не так гучно, як «Шахтар», але достатньо переконливо розгромив свого суперника і чемпіон. Тут також всі голи розділилися порівну (по одному), причому чотири перші влучили у ворота канонірів до 32-ї хвилини поєдинку. «Динамо» втримує триочкову перевагу над «шахтарями».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)