Новини
19БЕР
Юрій Вернидуб – найкращий тренер 24 туру Чемпіонату УПЛ!

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру Української Прем’єр-Ліги

Цікава особливість другого етапу Прем’єр-ліги полягає в тому, що зростає кількість матчів сусідів по таблиці, клубів із близькістю за очками. Одним із таких був матч «Верес» – «Зоря», адже напередодні нього у рівнян було 32 очки, а у луганців – 34. Зрозуміло, кожен із них готувався продемонструвати всі найкращі якості на «Львів-Арені». Краще це вийшло саме у «Зорі», яка здобула перемогу з мінімальним рахунком.

Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб. Його підопічні зрівнялися за очками з «Ворсклою», ситуативно потіснивши її з третього місця за додатковими показниками.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Це був один із низки особливо відповідальних матчів у боротьбі за медалі, тож немає нічого дивного, що перед луганцями було завдання винятково перемагати. Попри дуже непоганий сезон суперника та складні погодні умови, що зумовили й важкість поля. Здобута мінімальна звитяга примножилася синхронними невдачами безпосередніх конкурентів у боротьбі за бронзу, яким за календарем належало завітати в гості до грандів.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Відразу кількох втрат зазнали луганці напередодні виїзду до Львова. І якщо юний Сухар ще не встиг здобути визначальну роль у новому для себе колективі, то хвороби Опанасенка (застуда) та Андрієвського (спина) змусили тренерський штаб внести оперативні зміни в ігрові побудови. На щастя, можливості для цього були, до того ж, «Зоря» вирізняється здоровою ротацією, тому більшість гравців мають регулярну практику й перебувають у бойовому настрої.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Уже звично грає ліворуч у захисті Чеберко, якого по-новому зумів розкрити Вернидуб. На позиції атакувального хавбека розпочав матч Громов, давши змогу Луньову знову спробувати себе ліворуч. Фаупала лишився у запасі, що дозволило тренерському штабу приберегти свіжі сили для збільшення тиску на редут номінальних господарів за потреби.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Починаючи з номінальної схеми 4-2-3-1, «Зоря» дуже часто перебудовується прямо по ходу гри. Так було й цього разу. Спершу Фаупала замінив Луньова – таким чином, Громов повернувся на фланг, а Юрі отримав додаткову підтримку від свіжого гравця, здатного постійно тримати в напрузі конкурентів. З наступними замінами Вернидуб зміцнював центральний плацдарм, а також насичував півзахист.

5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це вже другий матч «Зорі» у Львові в 2018 році, й знову, як і в матчі з «Карпатами» у лютому, луганцям вдалося здобути перемогу. Починаючи з осені, підопічні Вернидуба програвали у чемпіонаті лише грандам. А перемога над «Вересом» на виїзді цінна ще й тим, що до цього рівняни не програвали на «Арені Львів» 8 матчів з вересня минулого року.

Лауреат 24-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги:
Юрій Вернидуб («Зоря»)
Середній бал – 4,6

http://uafc.org.ua