Новини
13БЕР
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-19

Поки що «Шахтар» завалює старт другої частини юніорської першості: і в другому весняному турі він залишився без перемоги

Та якщо попередній матч був програний у боротьбі динамівцям, то цього разу гірники не перемогли останню в таблиці «Зірку». «Динамо» ж видало найбільшу перемогу туру і вже на три очка випереджає «шахтарів».

«ДИНАМО» — «МАРІУПОЛЬ» — 6:1 (протокол матчу)

Приазовці й самі спроможні забивати, у минулому турі це відчув «Олімпік» (4:0), та цього разу вони тільки споглядали. Чи то перемога над «Шахтарем» так надихнула киян на звитягу, чи то образу на «Маріуполь» затаїли, та менше, аніж за годину погром було закінчено. Черговий, вже 13-й гол в 15-ти матчах забив кращий снайпер чемпіонату Євген Ісаєнко, та героєм став не він. Хет-триком доклався до розгрому півзахисник Артур Ващишин.

«ВЕРЕС» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 5:1 (протокол матчу)

Щось неймовірне коїться із захистом моряків на старті другої половини турніру. У другому поспіль матчі вони пропускають по півдесятка м’ячів, цього разу, щоправда, відповіли. І в цьому розгромі бомбардиром виступив не чистий нападник: дубль записав до активу захисник Віталій Олексів.

«ОЛІМПІК» — «АРСЕНАЛ» — 3:2 (протокол матчу)

Важко повірити, але у першому таймі команди не забили ні разу. По перерві ж відкрили рахунок гості, та дубль Бичека й реалізований згодом пенальті допомогли олімпійцям довести матч до перемоги. Їхній наставник Руслан Уманець підтвердив, що саме пропущений перший м’яч змусив команду заграти «у свій футбол».

«СКАЛА» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 2:0 (протокол матчу)

Непереможною ходою поки що крокують після перерви стрийські юніори. Причому відбирають очки вони не в будь-кого, а у команд із першої шістки. Певною мірою допоміг їм капітан гостей Родіон Сердюк, котрого вигнали з поля на початку другого тайму. Після цього Михайло Лукач й вистрілив дуплетом.

«ВОРСКЛА» — «ЗОРЯ» — 0:0 (протокол матчу)

А ось у цьому двобої червона картка луганців не посприяла перемозі господарів. Навпаки, через деякий час вони своїм вилученням зрівняли склади, а ось забити не спромігся ніхто. Як влучно зазначив керманич полтавчан Вадим Мандрієвький, вилучення суперника зіграло на руку саме йому.

«ЗІРКА» — «ШАХТАР» — 0:0 (протокол матчу)

Чи то прикрість від динамівської поразки, чи то приціл збився у форвардів, але гірники втратили очки, ні разу не поціливши у ворота аутсайдера чемпіонату. При тому що в якийсь момент грали відразу чотирма (!) нападниками. Добре, що в чемпіонаті насувається пауза: підопічним Сергія Шищенка варто попрацювати над реалізацією.

«КАРПАТИ» — «СТАЛЬ» — 3:0 (протокол матчу)

Вісім голів і жодного пропущеного — такий весняний доробок львів’ян не може не викликати повагу. Може й правий їхній тренер Тлумак, коли розповідає про чудодійні властивості голландського збору. Після нього команда літає, мов на крилах, цього разу дублем потішив наставника Ростислав Лях.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)