Новини
05БЕР
Огляд матчів 22-го туру чемпіонату України U-21

До останнього матчу в буквальному розумінні точилася боротьба між молодіжними командами клубів УПЛ за місце у першій шістці

Претендентів же було семеро! У підсумку зайвою виявилася «Зоря», яка лише на одне очко відстала від «Ворскли». На верхівці теж було весело, одноосібного лідера перше коло так і не виявило: у «Динамо» з «Шахтарем» порівну очок.

«ВОРСКЛА» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 4:1 (протокол матчу)

Здавалося б, найгірші шанси на шістку мають полтавчани. У цьому році вони в чемпіонаті ще не вигравали, натомість у гості до них приїхали непереможні моряки, та й очок у ворсклян було найменше серед претендентів (всього 34). Обмінявшись із одеситами голами до середини першого тайму, господарі лише на 69-й хвилині знову вийшли вперед. А після вилучення у суперника, забили ще двічі.

«МАРІУПОЛЬ» — «ОЛІМПІК» — 1:0 (протокол матчу)

Вирвавшись завдяки технічній перемозі над «Динамо» на четверте місце, приазовці вирішили розвинути успіх й замахнутися на третє. Свою частину роботи вони, хоч і мінімально, але виконали: обіграли олімпійців завдяки першому в чемпіонаті голу хавбека Євгена Білоконя. І, затамувавши подих, чекали поразки «Карпат».

«КАРПАТИ» — «ШАХТАР» — 2:4 (протокол матчу)

У цей же час активно допомагав землякам (та й собі, насамперед) донецький «Шахтар». Приголомшивши левів двома голами до 42 хвилини, гості набагато швидше розтринькали перевагу: вже на 47-й карпатці зрівняли рахунок. Та звитяги забракло, й захисник гірників Валерій Бондар на 64-й забив переможний м’яч. Уже в компенсований час добив львів’ян інший оборонець — центрбек Чоботенко.

«ЗІРКА» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:2 (протокол матчу)

Задля потрапляння до першої шістки гостям у цьому матчі необхідна була перемога. Вони з перших хвилин кинулися в бій, найактивнішим виглядав Вадим Гранчар, і менш аніж за півгодини він встиг отримати попередження та забити, як з’ясується згодом, переможний гол. Кропивчани на 59-й полегшили суперникам завдання своїм вилученням, а згодом пропустили й вдруге. Дебютним голом за новий клуб відзначився новачок із другої ліги Дмитро Шастал.

«ДИНАМО» — «ЗОРЯ» — 4:1 (протокол матчу)

Враховуючи перемоги всіх конкурентів, тренери «Зорі» розуміли: для потрапляння в шістку їхній команді потрібно не програти. Динамівцям же, з урахуванням львівського успіху «шахтарів», знадобилися всі три очка. Такої ж думки був і їхній 19-річний півзахисник Ахмед Алібеков, котрий за півгодини (з невеличким хвостиком) видав хет-трик, забезпечивши партнерам пристойну перевагу. Крапку ж поставив Дмитро Хльобас, якому Хацкевич, вочевидь, нарешті знайшов місце в команді. Також відзначимо дебют за «Динамо» розрекламованого захисника Самбрано.

«СТАЛЬ» — «ВЕРЕС» — 2:2 (протокол матчу)

Ці супротивники заздалегідь розпрощалися з шансами потрапити до чільної шістки, тож грали у своє задоволення. І вже до 22-ї хвилини потішили аж трьома голами (1:2). Передостання команда турніру виявила характер, і на 76-й Стахміч приніс їй другу поспіль нічию.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)