Новини
28ЛЮТ
Артем Гордієнко: Не знаю, чи буде 4:4…

Півоборонець «Зорі» — про негоду, «фізику», техніку й тактику

— Артеме, найперше запитання — про погоду: як команда тренується за такого морозу й такого снігопаду?

— Якщо чесно, на моїй пам’яті подібне вперше — щоби так завалило. Вчора, наприклад, за планом, футболісти, які не грали на вихідних, мали провести тренування, але повноцінне заняття замінили пробіжкою. Сьогодні (інтерв’ю записане до обіду середи. — УПЛ) навіть не знаю, що буде. Можливо, займатимемося на штучному полі.

— Про минулий тур: довелося почути цікаву думку, що перемога над «Ворсклою» деякою мірою була зумовлена вилученням у складі суперника…

— Я вже відповідав на це запитання, і можу тільки повторитися: вірю, що виграли б у будь-якому разі. Можливо, не з таким рахунком, але перемога була би за нами.

— Експерт, який працює з УПЛ, висловив думку, що сьогодні Юрій Вернидуб намагається досягти гармонії між двома моделями гри: в захисті — акцент на українську «фізику», в атаці — на західну техніку.

— У кожного є право на свою думку. Відзначу таке: Ви звернули увагу, що приблизно так грає, наприклад, «Шахтар»? І взагалі багато команд у Східній Європі: оборонна лінія — свої, атака — бразильці-аргентинці… Такого, щоби Юрій Миколайович збирав нас і казав, мовляв, у нас нові люди, тому гратимемо по-новому, — немає. Намагаємося дотримуватися свого стилю.

— Одним із рушіїв перемоги над «Ворсклою» були фланги луганців, які грали дуже високо…

— Тимчик і Чеберко проявили себе з найкращого боку. Втім, такої ж моделі дій ми дотримувались і восени, коли на бровках виходили Опанасенко та Соболь.

— Тепер про наступний тур: один із найочікуваніших матчів — «Зорі» й «Динамо». Минулорічні 4:4 ніхто не забув!

— Ну, я не знаю, чи буде забито стільки м’ячів, але в тому, що зустріч буде цікавою і результативною, впевнений. Ми зі свого боку постараємося показати те, що в жовтні 2017-го.

— Наскільки Вашій команді допоможе те, що у складі киян не буде відсторонених Кадара, Ротаня й Бурди? І наскільки луганцям зашкодить відсутність Чечера?

— Про суперника не можу говорити. Про нас — так, без Слави буде складно — з його ж досвідом! Треба виходити із ситуації й намагатися показати все, на що здатні.