Новини
14ВЕР
Зірки УПЛ: Денис Васін

Новий лідер одеситів

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Нападника «Чорноморця» характеризує експерт Олег Венглинський:

Характеристика. Основний форвард клубу з Одеси, вихованець місцевого футболу, котрий уже втретє спробує сили в рідному місті. Він прийшов у «Чорноморець» акурат десятиліття тому, коли я завершував там кар’єру. За ці 10 літ Дениса поїздив різними містами й навіть країнами, так і не зумівши надовго закріпитися бодай в одній команді. Втретє з’явившись в Одесі, зразу став не просто основним, а лідером на полі, забивши перший м’яч у восьмому турі. Видно, що нині він у хорошій формі, тому заділ, зроблений у Кропивницькому, треба розвивати.

«Плюси» в грі. Найголовніший — швидкість. Також слід згадати непоганий удар, працездатність і вміння забивати важливі м’ячі. До того ж Васін — універсал: окрім основного амплуа — центрфорварда, він здатен успішно закрити позиції на обох флангах атаки.

«Мінуси» в грі. Мало, як для нападника, забиває, при цьому доволі часто не реалізовує моменти. Це свідчить про те, що одеситу бракує майстерності. Крім того, йому треба додати в тактичній різноплановості плюс… намагатися стримувати емоції, що допоможе уникати жовтих карток.

Перспективи. Складно сказати: Денис потрапив у новий-старий клуб, де до того ж змінився тренер. Олег Дулуб зразу показав, що довіряє підопічному. Можливо, це стане передумовою того, що за підсумком сезону форвард проведе 10-15 голів.