Новини
13ВЕР
ШАХТАР — НАПОЛІ — 2:1

У груповому етапі Ліги чемпіонів «гірники» стартують із перемоги!

Із усіх держав Європи найскладніше нам завжди давалась Італія: як зі збірною цієї країни, так і з представниками її національного чемпіонату українські команди зазвичай діяли невдало. Тому не дивно, що після оприлюднення результатів жеребкування Ліги чемпіонів фахівці (справжні, а не номінальні…) висловлювали оптимізм із приводу «Наполі»: оптимізм базувався на тому, що неаполітанці — найбільш неіталійська команда з усіх, які виступають сьогодні в Серії «А».

Харківський поєдинок підтвердив цю думку на всі 100%.

Адже, як і передбачалося, «Наполі» виглядав не так, як заведено на Апеннінах: грав сам і давав грати суперникові. Тому стартова зустріч групового етапу Ліги чемпіонів видалася насамперед відкритою — ймовірно, це саме та ситуація, в якій нинішній «Шахтар» почувається комфортно.

Не дивно, що моменти в матчі почали виникати буквально зі стартових хвилин, і відрадно, що більшість із тих моментів була у виконанні чемпіона України. Знову-таки, не дивно, що саме «Шахтар» відкрив рахунок: Тайсону, котрому якийсь час не щастило, вдалося чудово замкнути подачу Срни. 1:0.

«Наполі», котрий у принципі не вміє закриватися, після цього довелось іще більше розкритись, відтак за нашими залишалось одне — скористатися цим. Що підопічні Фонсеки й зробили на початку другого тайму, коли за наслідком цілої серії помилок «синіх» Феррейра подвоїв рахунок. 2:0.

До свистка зоставалося півгодини, й за цей час, як запевняли фахівці, головним суперником «гірників» мала стати… їхня ж фізична форма. В якийсь момент матчу побоювання підтвердилися: гості відквитали один гол і весь час нагнітали обстановку на полі. Втім, наші доволі стійко оборонялися, відтак навіть п’ять компенсованих хвилин не допомогли італійцям.

2:1: «Шахтар» стартує в Лізі чемпіонів із перемоги!